Dead Kennedys u soudu porazili Biafru

25.06.2003 09:46 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Dead Kennedys
© Dead Kennedys
Původní trojice legendární punkové skupiny Dead Kennedys - kytarista East Bay Ray, baskytarista Klaus Flouride a bubeník D.H. Peligro - dosáhla vítězství v soudní při, v níž proti ní stál bývalý leader formace Jello Biafra. Toho skupina zažalovala v roce 1998 poté, kdy zjistila, že Biafrova nahrávací společnost Alternative Tentacles neplatí řádně autorské poplatky společnému podniku Decay Music. Proti rozhodnutí California Court Of Appeals, které Jello Biafrovi nakazuje zaplatit kompenzační částku dvě stě tisíc dolarů, se už zpěvák nemůže odvolat.

"Od úplného začátku tohoto procesu jsme já, ani Klaus nebo D.H. nechtěli jít k soudu s něčím, co se dalo vyřešit mezi námi. Jello měl jiný názor," postesknul si Ray časopisu Rolling Stone. Biafra má ovšem na věc zcela opačný názor - když totiž podobný verdikt vynesl roku 2000 soud v San Franciscu, osočil bývalé spoluhráče z touhy po pomstě, neboť jim nedovolil použít píseň "Holiday In Cambodia" v reklamě na značku Levi's.

Oficiálně se Dead Kennedys rozpadli v roce 1986 po vydání desky "Bedtime For Democracy". Reunion, tentokrát s vokalistou Brandonem Cruzem, podnikli punkeři vloni. Na červenec je naplánováno DVD "Dead Kennedys, In God We Trust, Inc.: The Lost Tapes" a na přelomu 2003 a 2004 by se měla objevit opětovně vydaná live deska z roku 1979.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY