Výjimka nebude - členové BTS půjdou na vojnu. Kapela se vrátí v roce 2025

17.10.2022 14:24 - David Věžník | foto: HYBE

Kolem skupiny BTS bylo poslední dobou relativně ticho. To nyní prolomily hned tři zásadní události týkající se tohoto boybandu - vojna, sólový singl jednoho ze členů a návrat na pódia. Shrňme si je popořadě.

Jednou z příčin onoho klidu před bouří byly zákulisní debaty týkající se povinného vojenského výcviku. Jižní Korea je totiž jedním z mála států, v nichž i dnes mladí muži musejí na 18 až 21 měsíců narukovat do armády. To samozřejmě koliduje s popularitou kapely a faktem, že její nejstarší člen Jin letos oslaví 30 let, což je horní hranice nástupu na vojnu.

Diskuze tento týden definitivně skončily: úspěch - neúspěch, chlapci na výcvik půjdou, a to bez výjimky a jakýchkoli úlev. Službu budou vykonávat postupně, každý dle individuálního plánu, jako band pak na společnou kariéru navážou v roce 2025.

Zmíněného Jina se týká druhá novinka z tábora BTS. Zpěvák ohlásil svůj sólový počin. Na řadu singlů z dřívějška "velmi brzy" naváže další, promoaktivity vyvrcholí ještě před Jinovým nástupem do armády. Sólovkami ostatních budou vyplněny i následující roky.

A do třetice: kompletní septet se uplynulou v sobotu po půlroční pauze znovu objevil na pódiu. Vystoupil na podporu kandidatury města Busan na Expo 2030, na vybrané záznamy jeho performance se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY