Queen zveřejnili skrytý diamant, dosud neslyšenou skladbu s Freddiem Mercurym "Face It Alone"

14.10.2022 07:52 - Jiří V. Matýsek | foto: Universal Music

Už v létě se stávající členové Queen Brian May a Roger Taylor zmínili o skladbě, na níž zpívá Freddie Mercury a která dosud ležela zapomenutá v archivech. Tento skrytý diamant s názvem "Face It Alone" je nyní v podobě jednoduchého lyric videa k dispozici a láká na bohatě vybavenou reedici posledního alba formace s Mercurym "The Miracle". Ta obsáhne mimo jiné šest nevydaných písní, demoverze, hrubé mixy, úryvky konverzací ze studia, alternativní verze a další poklady pro oddané fanoušky kapely.

Cédéčka, vinyly, trička, kšiltovky a další merch Queen koupíte v našem shopu!

Song "Face It Alone" byl objeven právě při shromažďování materiálu pro zmíněnou reedici. "V podstatě se to celou dobu skrývalo přímo pod nosem," popsal May nález. "Mnohokrát jsme se na tu píseň dívali a zamítli ji s tím, že je ve stavu, který se zachránil nedal." Nakonec se záchrana podařila a s trochou úprav byla skladba připravena k vydání. "Našli jsme tenhle malý poklad od Freddieho, na který už jsme vlastně zapomněli," uzavírá kytarista.

Baladický singl otevírají doslova osudové bicí, na které naváže vybrnkávaná kytara. Pak se přidává frontman, ačkoliv už v té době vážně nemocný, hlasově v plné síle, včetně typických výšek a vyklenutých melodií. Dojde i na typické mayovské sólo. Píseň samotná je o vyrovnávání se s těžkostmi, přičemž Mercury dochází k nepříliš povzbudivému závěru, že "tomu musí čelit sám". V kontextu jeho zdravotního stavu není těžké odhadovat, na jaké těžkosti mířil.

Ačkoliv už se pár zapomenutých kousků z archivu Queen našlo, tenhle žádným výškrabkem rozhodně není. Na desku "The Miracle" by hravě zapadl a nijak by se mezi ostatními výraznými songy neztratil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY