První hvězdou Colours of Ostrava 2023 jsou OneRepublic

13.10.2022 10:54 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Festival Colours of Ostrava oznamuje svoji první hvězdu na rok 2023 - kapelu OneRepublic! Americká pop-rocková formace si v čele se svým charismatickým zpěvákem, multiinstrumentalistou a autorem mnoha skladeb Ryanem Tedderem vydobyla místo jedné z nejúspěšnějších současných světových kapel nejen díky hitům "Secrets", "Apologize", "Feel Again", "Love Runs Out", "Counting Stars", "Run" nebo "Rescue Me". Do Ostravy přijede kapela i s novým hudebním materiálem - v únoru letošního roku muzikanti vydali singl "West Coast" poutající na šesté studiové album. Jejich nová skladba "I Ain't Worried" se letos objevila také na soundtracku k filmu Top Gun: Maverick.

Celkově festival Colours of Ostrava nabídne příští rok v červenci v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic na desítce hudebních scén program plný velkých hvězd, strhujících kapel všech žánrů z celého světa a na dalších mnoha scénách výjimečný nehudební program včetně mezinárodního fóra Meltingpot, divadel, filmů, workshopů i výtvarných aktivit. Čtyřdenní vstupenky na rok 2023 jsou již v prodeji.

"Z OneRepublic máme velkou radost. Jsem nadšená, že jako první hvězdu příštího ročníku můžeme fanouškům festivalu nabídnout právě takto velké a úspěšné jméno současné hudební scény. A slibujeme, že brzy budou následovat další," uvádí ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

OneRepublic jsou jednou ze současných globálně nejúspěšnějších světových kapel. Svědčí o tom jak vyprodaná stadionová turné, tak i miliardová přehrání jejich nejslavnějších hitů. Jako autor za nimi stojí především zpěvák, multiinstrumentalista a charismatický frontman Ryan Tedder. Vedle vlastní kapely také skládá pro Beyoncé, Miley Cyrus, Eda Sheerana, Jonas Brothers, Jennifer Lopez, Katy Perry nebo Paula McCartneyho a za produkci alb pro Adele a Taylor Swift získal tři Grammy. Jak dosvědčuje skladba na soundtracku k filmu Toma Cruise Top Gun: Maverick, je Ryan Tedder vyhledávaným autorem skladeb k filmům a seriálům.

Sextet z Colorada si od založení v roce 2002 podmanil svět pozitivním pohledem na život, který se sice nevyhýbá jeho temným stránkám, ale přece jenom se spíš drží Tedderovy filosofie: "Myslím si, že návod, jak učinit svět lepším místem, je jednoduchý. Musíte se starat o druhé lidi minimálně tak, jako o sebe. Domnívám se, že empatie a laskavost jsou dvě nejcennější vlastnosti na světě." I s posledním, nadšeně přijatým albem "Human" OneRepublic fanouškům poskytli vše, co se od nich čeká: příval pop-rockových skladeb o tom, že život je krátký, a protože další den vám nikdo nezaručí, je potřeba vypadnout z domu a užívat si, co to jen jde. Alespoň do doby, než nám, jak OneRepublic zpívají ve skladbě "Love Runs Out", dojde láska.

Jubilejní 20. ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 19. do 22. července 2023 opět v unikátní industriální oblasti ostravských Dolních Vítkovic. Čtyřdenní vstupenky jsou v prodeji na www.colours.czwww.colours.cz a v síti GoOut.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY