POST-IT vypustili ze studia dravou "Valkýru"

13.10.2022 16:31 - Ondřej Hricko | foto: Lukáš Sochor

Pražská parta POST-IT pokračuje ve ždímání svého posledního EP "Co tě neposílí, to tě zabije" a vypouští klip k další písni z něj "Valkýra".

Režie snímku se ujal Lukáš Sochor, který se tak stává dvorním režisérem této skupiny. Natáčení dynamicky sestříhaného videa probíhalo v kapelní zkušebně a zachycuje členy POST-IT v nahrávacím flow. Muzikanti zde navíc představí i nového člena Payu.

Nově pětičlenné kapele to v písni skvěle šlape. "Valkýra", jejíž název čerpá ze severské mytologie, baví houpavým rockovým groovem i syrovými kytarami. Dle frontmana Josefa Czendy Urbánka, který je autorem textu, píseň "popisuje jeden takový dekadentní temný večírek, který zažila v životě pravděpodobně většina z nás. Alkohol, drogy a rock 'n' roll".

"Má evokovat ponurou děsivou a pulsující energii, která v každém z nás dřímá a občas vytryskne na povrch jako z pozdních Goyových obrazů. Je tady jistá paralela s aktuální situací, kterou právě prožíváme, s ohledem na ruskou agresi. Je to jako noční můra, ze které se, doufám, všichni brzy probudíme," dodává zpěvák.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY