"Time Has Come" Lakeside X je reflexí dneška

09.10.2022 14:33 - Dan Hájek | foto: Karolína Faltysová

"Love Disappears", takový název nese album, se kterým se na scénu v plné síle vracejí Lakeside X. Na chystané novince spolupracovali s německým producentem Danielem Myerem a nabídnou na ní novou vizi a znovu nabitou energii ve vlastních zvukových otěžích, jež vychází z rozmanitého spektra synthpopu. Nejnovější a finální návnadou na celou kolekci je hymnická skladba "Time Has Come".

Doprovodné video se natáčelo v Praze pod Vyšehradem v Podskalí a na jedné z náplavek. Imaginárně tak byla spojena místa s letitou historií s pulzující současností. Jeho hlavním aktérem je démonický vodník, který využívá svých triků, jak zlákat nevinné oběti do nachystané léčky. Svým způsobem je to paralela k realitě současnosti. Zápletka má jasně stanovená pravidla, která známe z klasických pohádek, samotný snímek je třeba brát s nadhledem.

"To video by mělo být a myslím, že je, do jisté míry kontroverzní. Vy víte, že je to vlastně parodie, groteska, pantomima, absurdní příběh, ale něco je na tom výjevu znepokojivé a současně fascinující. Ten vodník je svým způsobem směšný, je to karikatura, ale vyzařuje z něj samolibé zlo, ze kterého jde strach. Má moc, kterou nechápete, a není před ní obrana. Můžete tomu nevěřit, smát se tomu, myslet si, že je to trapné, ale nakonec skončíte utopeni ve vodě, když si nedáte pozor. Takový je dnešní svět a je plný podobných vodníků, kterým není radno se smát," objasňuje Igor Dvorský, který se tradičně postaral o kameru a střih.

Comebacková deska "Love Disappears" vyjde v pátek 21. října a přinese těchto deset songů: Fascination, Time Has Come, Out Of This World, Rising, Tear Dowm The Wall, Fire In The Sky, Lifeline, Memory, Siren Song, Inner Vision. Fyzicky bude nahrávka k dispozici na CD a bude pokřtěna na speciálním koncertu v neděli 23. října v pražském Lucerna Music Baru. Hosty večera budou Daniel Myer, který živě představí své projekty DSTR a Architect, a zpěvačka Emesse Arval-Illes (Emke).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY