DEADLETTER oznamují nové EP postpunkovým singlem "Weights"

10.10.2022 12:23 - Kateřina Spacek | foto: Joel Kerr

DEADLETTER za sebou čerstvě mají velké britské turné a nyní se připomínají dalším materiálem. Singl "Weights" je předzvěstí připravovaného EP "Heat!", které vyjde 18. listopadu u SO Recordings.

Kapela rozvíjí zběsilou energii, kterou představila na svých předchozích albech, a v čerstvé písni se přiklání k hlubšímu zdůraznění basů. Skladba nahraná v Hackney's Pony Studios s producentem Elliotem Heinrichem se vyznačuje složitým textem a těžkou rytmikou a skvěle zapadá do postpunkového žánru.

"Je to pesimistické zamyšlení nad zkušenostmi, které si s sebou nesete životem a které vám mohou připadat jako fyzické břemeno, jež s sebou musíte vláčet bez úlevy. Je to ale také skladba se stříbrnými linkami, protože si klade za cíl upevnit myšlenku, že je v pořádku přijmout fakt, že nejste vždy v pořádku. A že můžete požádat o pomoc, pokud vás věci příliš tíží. A to je často jediný způsob, jak zátěž zmírnit. Vychází ze smutku a sebenenávisti, ale také z radosti a uzdravení," popisuje novinku frontman kapely Zac Lawrence.

Zdá se, že na chystaném EP "Heat!" kapela najde svůj zvuk. Po koncepční stránce je to rozhodně pozoruhodný posun od prvních singlů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY