Neil Young připravil se svými Crazy Horse nové album. "World Record" vyjde už v listopadu

06.10.2022 08:22 - Jiří V. Matýsek | foto: Reprise Records

"Skutečná magie existuje a myslím, že ji máme," nechal se slyšet kanadský písničkář Neil Young a společně se svou kapelou Crazy Horse připravil novou studiovku. Vyjde 18. listopadu na labelu Reprise Records a bude se jmenovat "World Record".

Tiskové materiály popisují nahrávku jako "optimistickou meditaci o minulosti, přítomnosti a buducnosti naší sdílené planety a co to znamená na ní žít". Kolekci, již produkoval legendární Rick Rubin, uvádí do světa houpavý country singl v optimistickém duchu "Love Earth". Pustit si jej společně s doprovodným videem můžete pod článkem.

Novinka vyjde v celé řadě formátů - jen na populárním Spotify se nedočkáme. Neil Young totiž z tohoto portálu nařídil stáhnout veškerou svou hudbu, protože streamovací gigant dával (a dává) prostor kontroverznímu podcasterovi a silnému hlasu odpůrců očkování proti covidu-19 Joe Roganovi. Pro milovníky fyzických nosičů je nicméně připraven dvojvinyl (čtvrtá strana je prázdná), k dispozici bude i limitovaná varianta na průhledných LP. Dále bude možné desku pořídat na 2CD, magentofonové kazetě a v prostorovém zvuku ve formátu Spatial/Atmos.

Tracklist alba "World Record" je následující: Love Earth, Overhead, I Walk With You (Earth Ringtone), This Old Planet (Changing Days), The World (Is In Trouble Now), Break The Chain, The Long Day Before, Walkin’ On The Road (To The Future), The Wonder Won’t Wait, Chevrolet, This Old Planet Reprise.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY