Mudhoney se v úterý vrátí do Lucerna Music Baru

30.09.2022 09:39 - Honza Průša | foto: Sub Pop Records

Mudhoney se zpěvákem Markem Armem se vracejí do pražského Lucerna Music Baru. Vystoupí tu v úterý 4. října a jako předkapela se představí další seattleská parta, skupina The Drove.

Muzikanti z Mudhoney mohou být považováni za zakladatele stylu grunge, který v devadesátých letech minulého století zcela změnil dějiny rockové hudby. Své počátky ale měl už někdy v polovině 80. let, kdy Mark Arm a Steve Turner založili kapelu Green River. V té hráli také třeba Jeff Ament nebo Stone Gossard (oba Pearl Jam).

V roce 1988 pak Arm a Turner zakládají Mudhoney. A právě ti spolu s Green River a Melvins zásadně ovlivnili Kurta Cobaina, díky němuž a Nirvaně se pak z grunge stala ta nejzásadnější rocková odnož od příchodu punku v 80. letech.

Po celou dlouhou dobu své existence navíc Mudhoney zůstávají věrní svým základům. Jsou tím nejryzejším grungem, který dnes může člověk zažít a slyšet naživo. Od samého začátku byli u toho a zůstali skromní, uvěřitelní a sví. Přesně tohle z nich sálalo na všech pražských koncertech a bude to tam zas. Přijďte si to vychutnat v úterý 4. října do pražského Lucerna Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY