Nové desky 38/2022 - od 5 Seconds Of Summer přes The Rasmus po Marka Owena

29.09.2022 18:00 - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: BMG

V hudebních novinkách si na své přijdou příznivci popu, a to díky 5 Seconds Of Summer, Alphaville a Marku Owenovi, pro rockery tu jsou The Rasmus, Editors, Venom Inc., Weezer anebo Billy Idol. Žánrově vše zpestří countryová Kelsea Ballerini, posmrtně bluesman Dr. John a s world music CKay. Česko zastupuje Vltava.
V pátek 23. září vyšly tyto nové tituly:

5 Seconds Of Summer - 5SOS5
žánr: pop rock

 5 Seconds Of Summer - 5SOS5
Jak už trochu napovídá název alba "5SOS5", 5 Seconds Of Summer se po zhruba deseti letech propracovali ke svému pátému albu. Australská kapela jako by chtěla první dekádu oslavit pořádným přídělem nové hudby, a tak nachystala hned devatenáct písniček, respektive čtrnáct, pokud se spokojíte se standardní verzí. Jejich produkce se ujal především kytarista Michael Clifford, kterého sem tam vystřídali či doplnili Colin Brittain, Jason Evigan, John Feldmann, Jon Bellion, Pete Nappi, Peter Thomas, Rami Yacoub, Matthew Pauling nebo Sly. Kvartet už na svém YouTube sdílí většinu skladeb v podobě různých vizuálů.


Beth Orton - Weather Alive
žánr: folktronica / folk rock

Beth Orton - Weather Alive
To si takhle jednou Beth Orton vykračovala po Camdenské tržnici, když ji mezi nejrůznějším zbožím zaujal použitý klavír. Koupila ho, a když na něj doma začala hrát, pocítila díky specifickému zvuku nástroje nečekaný nával inspirace. Netrvalo dlouho a anglická písničkářka, kterou si můžete pamatovat třeba z netradičních hostovaček u The Chemical Brothers, napsala osm songů, které nyní, šest let po předchozí desce "Kidsticks", vydává na albu nazvaném "Weather Alive". Ony disonance, o nichž autorka mluví jako o "duchách akordů", poslouchejte na jejím YouTube.


The Rasmus - Rise
žánr: rock

The Rasmus - Rise
Finská formace The Rasmus je zpět. "Rise", nástupce pět let staré nahrávky "Dark Matters", potěší fanoušky desítkou nových písní. Jednou z nich, již známou "Jezebel", reprezentovali Finsko v soutěži Eurovize. Ke skladbě vznikl i videoklip který u našeho šéfredaktora Honzy Baluška získal hezkou sedmičku. Muzikanti ve svém line-upu navíc představují novou kytaristku Emilii Suhonen, řečenou Emppu. Ta nahradila kytaristu a zakládajícího člena Pauliho Rantasalmiho. Naživo si nové skladby a obměněnou sestavu budete moct vychutnat 15. října 2022 ve Foru Karlín.


Mark Owen - Land Of Dreams
žánr: pop

 Mark Owen - Land Of Dreams
Ještě než Take That začali natáčet novou studiovku, střihli si jejich členové sólové projekty: Gary Barlow vyydal alba "Music Played by Humans" a "The Dream of Christmas", Howard Donald soutěžil v show The Masked Dancer a Mark Owen připravil pátou řadovku "Land Of Dreams", s níž po devíti letech navazuje "The Art of Doing Nothing". Dvanáct kousků nahrával s trojicí producentů Stefan Mac (Wallows, Palaye Royale), Harrison Kipner (Band Of Horses) a Jennifer Decilveo (Christina Perri, Lucius, Anne-Marie), s jejichž pomocí je nasměroval na pomezí popu, surf rocku a lehké psychedelie. Výsledek si můžete poslechnout na Owenově YouTube.


Tip týdne

The Comet Is Coming - Hyper-Dimensional Expansion Beam
žánr: experimentální jazz electro rock

The Comet Is Coming - Hyper-Dimensional Expansion Beam
Londýnské experimentální trio hudebníků sjednocených pod hlavičkou The Comet Is Coming se vrací se svým čtvrtým plnohodnotným albem "Hyper-Dimensional Expansion Beam". Synťákový kouzelník a producent Danalogue, bubeník a producent Betamax a saxofonista a duchovní riffolog Shabaka se zavřeli do venkovského studia Petera Gabriela Real World a stvořili pulsující nahrávku. Ta obsahuje neuchopitelný mix syntetických modelů z 80. let, saxofonu a bicích promísený punk rockem, mezihvězdnými jazzovými výbuchy a tanečním parketem. Futuristický kosmický jazz, který vzdoruje hranicím, spojuje volnou improvizaci s fyzičností rave zážitku a vytváří něco naprosto jedinečného, poslouchejte na YouTube.


Editors - Ebm
žánr: alternativní rock

Editors - Ebm
Britská alternativně rocková partička Editors se vrací se svým sedmým studiovým albem "EBM". Noří se s ním do sfér industriálního a elektronického rocku a zároveň ctí indierockový zvuk, který je pro tuto kapelu tolik typický. Nová kolekce je zároveň první s novým členem Benjaminem Johnem Powerem, známým jako Blanck Mass, kterého mezi sebe ostatní muzikanti nyní oficiálně přijali. Nové kolekci ​​předcházely singly "Heart Attack" a "Karma Climb", z nichž je již patrná kombinace zvuku Depeche Mode s velkým stadionovým soundem. Nakonec se můžete přesvědčit sami - ukázky a klipy jsou k dispozici na YouTube profilu formace.


Vltava - Spass Muss Immer Sein
žánr: rock / pop / funk

Vltava - Spass Muss Immer Sein
"Spass muss immer sein" je název nového alba, které přichystala osobitá kapela Vltava. Na svou sedmou řadovku umístila velmi osobní písně inspirované mimo jiné vzpomínkami na dětství, otcovstvím, láskami nebo starými zkušenostmi z minulých životů. "Nic nezralého, některá témata jsem v sobě nechal převalovat desetiletí," popisuje zpěvák a kytarista Robert Nebřenský. Na uvedené kolekci začali hudebníci pracovat už dlouho před covidovými omezeními, ale nejvíc práce vykonali během této nucené pauzy. Prvním singlem se stala skladba "Do vody dál!". Osobitou lyriku a neotřelé melodie mísící ladně všechny možné hudební styly můžete už dnes poslouchat na stránkách vydavatelství Supraphon.


Stratovarius - Survive
žánr: power metal

Stratovarius - Survive
Dlouhých sedm let dělí poslední album "Eternal" finské powermetalové formace Stratovarius od aktuálního přírůstku "Survive". Dosavadní recenze hovoří o nadmíru povedené desce, která aspiruje na umístění do čela soupisky nejlepších nahrávek letošního roku. CD obsahuje jedenáct nových kousků a jeden z nich si můžete vychutnat na YouTube kanálu vydavatelství Ear Music. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


EP a minialba

  • Billy Idol - The Cage
    Billy Idol zažívá svoji další renesanci a dokazuje to i čtveřicí novinek na ípíčku "The Cage". Pro nahrání třech z nich se spojil s mladou producentskou dvojicí Tommy English - Zakk Cervini, která má ve své stáji hudebníky jako Poppy, Yungblud, Bring Me The Horizon nebo Good Charlotte. Čtvrtou z nich pak obstaral Butch Walker. Výsledek je ke slyšení na Idolově YouTube.
  • Weezer - SZNZ: Autumn
    Léto již oficiálně skončilo, a tak americká rocková parta pokračuje ve svém letošním celoročním projektu "SZNZ". Rivers Cuomo pro podzimní díl napsal sedm songů, při jejichž natáčení kapela pokračovala ve spolupráci s Robopopem a k němu přibrala ještě Suzy Shinn a Tylera Colea. Jak spolu pojali toto roční období, zjistíte na YouTube.
  • Joshua Bassett - Sad Songs In A Hotel Room
    Americký popový herec a zpěvák známý ze série "High School Musical" připravil v poměrně krátké době své třetí EP. Jak napovídá název, šestice písní vznikala především o samotě na hotelových pokojích. (YouTube)
  • Francis Lung - Short Stories
    Šest novinkových skladeb zpěváka a kytaristy anglických Wu Lyf Toma McClunga. (bandcamp)


Alphaville - Eternally Yours
žánr: synth pop / new wave

Alphaville - Eternally Yours
V kapele Alphaville nyní působí ze zakládajících členů pouze zpěvák Marian Gold, to jí ale nebrání v aktivitách. Nyní pro své posluchače připravila orchestrální zpracování svých hitů. Titul "Eternally Yours" vychází na 2CD, černém a zlatém trojvinylu a také jako speciální box set (všechny verze jsou k dostání v našem shopu) a obsahuje sedmnáct nejoblíbenějších skladeb této německé formace. Trojice těch největších hitů ("Forever Young", "Big In Japan" a "Sounds Like A Melody") je zde navíc ještě v alternativních verzích, čímž počet zaznamenaných písní vzrostl na třiadvacet, vinylové edice nabídnou dokonce ještě o další tři kousky více. Jak to zní, když se synt pop potká se smyčci, zkoumejte na YouTube.


Kelsea Ballerini - Subject To Change
žánr: country / country pop

 Kelsea Ballerini - Subject To Change
Americká countryová zpěvačka Kelsea Ballerini se svým dva roky starým albem "Kelsea" opět trošku posunula v countryovém žebříčku a po čtvrtém, třetím a naposled druhém místě jí chybí už jen jeden stupínek, aby dobyla US Top Country Albums. Zda se jí to povede albovou čtyřkou "Subject To Change", zatím nevíme, ovšem nyní můžeme prozradit, že se na všech patnácti skladbách podílela jako autorka i producentka. Nejčastěji ji doplnil ještě producentský tým Shane McAnally, Julian Bunetta a Alyssa Vanderheym, k němuž v některých písních přibyli například Karen Fairchild z Little Big Town, Cary Barlowe nebo Sasha Alex Sloan. Sama autorka prozradila, že největší inspirací jí byli hudebníci jako The Corrs, Shania Twain, Trisha Yearwood, Sixpence None The Richer a Sheryl Crow. Jak zjistíte také na jejím YouTube, v jednom songu si k sobě přizvala Kelly Clarkson a Carly Pearce.


Dr. John - Things Happen That Way
žánr: blues / jazz / soul / rock / rhythm & blues

 Dr. John - Things Happen That Way
Už je to dva roky, co tento svět opustil blues-rockový zpěvák a kytarista Malcolm John Rebennack Jr. aka Dr. John. V témže roce, kdy ho stihl infarkt, ale ještě nahrával ve svém rodném New Orleans album. To aktuálně vychází pod názvem "Things Happen That Way". Poskládal jej převážně z vlastních písní, které napsal a nahrál společně s producentem Shanem Theriotem, z tradicionálů a předělávek songů od Hanka Williamse, Travelling Wilburys, Johnnyho Cashe a Willieho Nelsona, jenž na albu vystupuje také coby host. Dalšími jsou jeho syn Lukas Nelson s Promise Of The Real a Aaron Neville. V duchu neworleanského blues vzpomínejte na hudebníkově YouTube.


Klasická hudba

  • SOČR, Miroslav Sekera - Miloslav Kabeláč: Mysterium Času (Supraphon)
    Miloslav Kabeláč patří k největších českým symfonikům 20. století a ve svém díle "Mysterium času", jež patří k nedoceněným drahokamům evropské symfonické tvorby, se obrací k hvězdné obloze. Právě tento počin se rozhodl ztvárnit Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou Marka Ivanoviče a k němu přidal ještě dílo, které skladatel dokončil jen několik týdnů před smrtí, "Metamorfózy II". V něm se k SOČRu připojil ještě klavírista Miroslav Sekera. Ukázky jsou k dispozici na stránkách Supraphonu.
  • Chad Lawson - Breathe
    Americký klavírista kombinující klasickou hudbu, jazz a new age připravil pro své fanoušky nové autorské album. Osm kompozic zazní hned ve dvou podobách - v první, kde ho doprovodili Royal Philharmonic Orchestra, cellisté Peter Gregson a Richard Harwood, houslisté Esther Yoo, David O'Leary a Thomas Gould a Rachel Roberts na violu, a v druhé, čistě sólové. Ukázky z obou sdílí na svém YouTube.
  • Hana Blažíková, Collegium Marianum - Česká mariánská muzika: Lilium mezi trním (Supraphon)
    Česká harfenistka a sopranistka se spojila s uskupením Jany Semerádové, aby společně nahráli šestnáct písní české mariánské hudby sedmnáctého století opěvujících Matku boží. Jak zjistíte na stránkách Supraphonu, podstatnou část tvoří skladby Adama Václava Michny z Otradovic.


Muni Long - Public Displays Of Affection: The Album
žánr: r'n'b / pop / hip hop

 Muni Long - Public Displays Of Affection: The Album
Americká r'n'b zpěvačka byla do jisté doby známá pod svým civilním jménem Priscilla Renea, a to především jako skladatelka. Její písničky zpívají takové hvězdy jako Rihanna, Demi Lovato, Madonna, Fifth Harmony, Mariah Carey nebo Ariana Grande. Pod svým jménem ještě před čtyřmi roky vydala své druhé album "Coloured", ovšem ten pravý průlom přišel až o rok později, kdy začala užívat pseudonym Muni Long. Nyní přichází s prvním albem pod touto značkou. Kolekce nabídne hned osmnáct položek včetně dvou duetů s Ann Marie a Saweetie. Seznamte se na jejím YouTube.


CKay - Sad Romance
žánr: afrobeat / r'n'b / pop / alté

 CKay - Sad Romance
Pakliže se rádi noříte do vod současné moderní world music, měli bychom pro vás takový malý tip. Nigerijský zpěvák a hudebník Chukwuka Ekweani, který si říká krátce CKay, se rozhodl kombinovat afrobeat, r'n'b, pop a africký styl alté, v němž se vedle předchozích žánrů setkávají ještě dancehall, reggae a hiphop. Do této doby má na svém kontě tři ípíčka a fůru nominací na různé hudební ceny včetně Brit Awards a Mobo Awards. "Sad Romance" je jeho plnohodnotným debutem s tuctem písní, včetně těch, kde mu zahostovali Ayra Starr, Focalistic, Davido, Abidoza, Mayra Andrade a Ronisia. Nové dimenze objevujte na jeho YouTube.


Venom Inc. - There's Only Black
žánr: extrémní metal

Venom Inc. - There's Only Black
Pionýři extrémního moderního metalu hrdě uvádějí novinku "Ther's Only Black". Jedná se o jejich druhou studiovou desku a muzikanti na ni zařadili dvanáct kousků. Aktuální novinka je druhým albem vydaným pod názvem odkazujícím na původní alma mater - v sestavě najdete kytaristu Jeffa "Mantas" Dunna a baskytaristu a zpěváka Tonyho "Demolition Man" Dolana. Pro poslech úvodního songu alba navštivte YouTube kanál bandu.


Jessie Baylin - Jersey Girl
žánr: psychedelický folk

 Jessie Baylin - Jersey Girl
Manželka bubeníka Kings Of Leon Nathana Followilla Jessie Baylin se vrací po čtyřech letech s novým albem ve zcela novém stylu. Před čtyřmi roky totiž zemřel její dlouholetý přítel a producent Richard Swift, a tak hledala zcela nový směr. Volba padla na producentský tandem Daniel Tashian - Ian Fitchuk, tedy hudebníky, kteří jsou po úspěchu s Kacey Musgraves doslova na roztrhání a natáčejí s hvězdami jako Little Big Town, Birdy, Maren Morris nebo Lissie. Není tedy překvapením, že do jejího folku rázem přibyly i psychedelie a rock. Zda uslyšíte i odkazy na nahrávky Carole King, Bee Gees, Todda Rundgrena a Burta Bacharacha, které byly inspirací, zkoumejte na YouTube holky z Jersey.


V krátkosti

  • Nikki Lane - Denim & Diamonds
    Po pěti letech se konečně se čtvrtým albem vrací americká zpěvačka, kterou hudební publicisté přirovnávají k Wandě Jackson a Nekko Case. Deset písniček na pomezí outlaw country a americany produkoval Josh Homme z Queens Of The Stone Age. (bandcamp)

  • Christine and The Queens (Chris) - Redcar Les Adorables Étoiles
    Dříve francouzská artpopová/electropopová muzikantka se aktuálně identifikuje jako muž a vydává svou třetí řadovku. (YouTube)

  • Charles Lloyd - Trios: Ocean
    Americký jazzový saxofonista představuje své další trio na desce s podtitulem "Ocean". Tentokrát jsou dalšími členy klavírista Gerald Clayton a kytarista Anthony Wilson. (YouTube)

  • Maya Hawke - Moss
    Dcera Umy Thurman a Ethana Hawkeho, jinak herečka známá třeba ze seriálu "Stranger Things", navazuje po dvou letech na svůj debut "Blush" třináctkou nových skladeb, jejichž produkce se ujal Benjamin Lazar Davis z Okkervil River. (YouTube)

  • Jochen Arbeit And Sonja Kosche - Tier Macht Toene
    Sólový počin nedílného člena německé industriální legendy Einstürzende Neubauten a jeho partnerky, který vznikl v době covidu, v období všeobecného odcizení. (bandcamp)

  • Khruangbin, Vieux Farka Touré - Ali
    Psychrockové trio z Texasu se rozhodlo spojit síly se synem legendárního Ali Farka Touré, který pokračuje coby kytarista a zpěvák v otcových šlépějích. Jak už napovídá název, výsledkem jejich spolupráce je osm skladeb právě z repertoáru slavného hudebníka z Mali. (bandcamp)

  • Sunny Sweeney - Married Alone
    Americká zpěvačka sice nepatří na špici countryové scény, ovšem třeba se to změní s novým albem, které jí pomáhali skládat i hvězdy jako Lori McKenna, Caitlyn Smith nebo Buddy Owens. Za mikrofonem navíc hostoval i Vince Gill a Paul Cauthen. (YouTube)

  • A-Trak, Cam'Ron - U Wasn’t There
    Kanadský DJ nominovaný na Grammy za hit "Barbra Streisand" se spojil s newyorským rapperem a do devíti skladeb si přizvali ještě několik hostů jako Conway The Machine, Mr. Vegas, Damon Dash, Jim Jones nebo Styles P. (YouTube)

  • Mychael Danna - Where The Crawdads Sing (soundtrack)
    Jednadvacet scénických kompozic k mysterióznímu romantickému dramatu a navrch "Carolina" od Taylor Swift. (YouTube).

  • Arkells - Blink Twice
    Sedmá řadovka kanadských rockerů, známých pro svůj vášnivý, politicky nabitý rock a energická živá vystoupení, navazuje na loňskou kolekci "Blink Once". (YouTube)

  • Tim Burgess - Typical Music
    Dlouholetý člen The Charlatans, nyní na sólové dráze, vydává své další album. Čítá rovnou dvaadvacet položek. (YouTube)

  • Daniel Lanois - Player, Piano
    Oceňovaný producent, ukrytý v pohodlí svého domácího studia v torontské čtvrti Roncesvalles, popustil uzdu své fantazii a výsledkem je tucet instrumentálních a zvukových výletů k hranicím meditace s téměř filmovou atmosférou. (YouTube)

  • Banco Del Mutuo Soccorso - Orlando: Le Forme Dell'amore
    Další počin od italské progresivně rockové legendy, jež je na scéně padesát let. Tentokrát se vrací ke svým kořenům. (YouTube)

  • Razor - Cycle Of Contempt
    Old-schoolová thrashmetalová parta a její očekávané řadové album. (YouTube)

  • Alex G - God Save The Animals
    Americký indierocker, který má rád estetiku lo-fi zvuku, a jeho devátý řadový počin, na němž zaslechnete tentokrát třeba i ozvěny country a folku. (YouTube)

  • Nils Frahm - Music For Animals
    Německý skladatel soudobé klasické a ambientní hudby o svém novém albu hovoří jako o dosud nejambicióznějším díle. Ostatně poslech trvá téměř tři hodiny. (YouTube)

  • Makaya McCraven - In These Times
    Americký jazzový perkusista a s ním například Jeff Parker, Macie Stewart, Brandee Younger, Greg Spero nebo Matt Gold. (bandcamp)

  • Eerie Wanda - Internal Radio
    Indiepopový sólový projekt chorvatsko-dánské hudebnice Mariny Tadic. (bandcamp)

  • The Soft Moon - Exister
    Albová novinka darkwaveového hudebníka z Kalifornie. (bandcamp)


    Dále vychází

    Alhaji Waziri Oshomah - The Muslim Highlife Of Alhaji Waziri Oshomah
    Alice In Chains - Dirt (30Th Anniversary Edition)
    Alivenique - Year Of The Statement
    Altopalo - Frenemy
    Barry Adamson - Back To The Cat
    Beth Orton - Weather Alive
    Blackstarkids - Cyberkiss*
    Bloods - Together, Baby!
    Cerberus Shoal - Cerberus Shoal
    Cold Gawd - God Get Me The Fuck Out Of Here
    Daddy Yankee - Legendaddy
    David Poe - Everyone’s Got A Camera
    David Porter - Chapter 1… Back In The Day
    De Lux - Do You Need A Release?
    Dio - At Donington '87 / Limited
    Divino Niño - Last Spa On Earth
    Douglas Andrew McCombs (Of Tortoise) - Vmak Duke Ellington - Complete Columbia Studio Albums Collections 1951-1958
    Future Teens - Self Help
    Gaerea - Mirage
    Gentle Giant - Front Row Center (Us Dates 1976-1980) Box Set
    Grateful Dead - In And Out Of The Garden: Madison Square Garden ’81, ’82, ’83
    Gurd - Hallucinations
    Hana Zagorová - Zlatá kolekce (s úctou)
    Holeček & Marcel Project - Light Up Your Fire (Supraphon)
    Chick Corea - The Montreux Years
    IceAge - Shake The Feeling: Outtakes & Rarities 2015-2021
    Invictus - Unstoppable
    J Wade & Pleasant Sherman - Means To The Ends
    Jackie Cohen - Pratfall
    Joni Mitchell - The Asylum Albums, Part 1 (1972-1975)
    Jvke - This Is What ____ Feels Like
    Khruangbin And Vieux Farka Touré - Ali
    Kings Of Mercia - Kings Of Mercia,
    Laďa Kerndl - Best Of...
    Lande Hekt - House Without A View
    Lucie Horsch - Origins
    Lucki - Flawless Like Me
    Maddie & Tae - Through The Madness Vol. 2
    Magdalena Bay - Mercurial World (Deluxe)
    Marisa Anderson (Of Eminent) - Still, Here
    Moonspell - From Down Below - Live 80 Meters Deep
    Motörhead - Iron Fist / 40th Anniversary
    Neil Young - Time Fades Away
    Nessa Barrett - Young Forever
    Neu! - Neu! 50!
    Peter Matthew Bauer (Of The Walkmen) - Flowers
    Pig - The Merciless Light
    Protoje - Third Time’s The Charm
    Různí - Meditations On Crime
    Sofie Royer - Harlequin
    Soňa Červená - Ohlédnutí dovoleno (Nahrávky z let 1947-1958)
    Sorcha Richardson - Smiling Like An Idiot
    Swedish House Mafia - Paradise Again
    Terra - Für Dich Existiert Das Alles Nicht
    That Kid - Superstar
    The Foxies - Who Are You Now, Who Were You Then?
    The Tallest Man On Earth - Too Late For Edelweiss
    Todd Snider - Live: Return Of The Storyteller
    Toledo - How It Ends
    Venom Inc. - There's Only Black
    Virgil & Steve Howe - Lunar Mist
    Wifisfuneral - 4Monthbingebeforerevenge

    Vychází na vinylu:
    5 Seconds Of Summer - 5SOS5
    Abba - Gold (Picture Vinyl) / Anniversary Edition
    Abba - Gold
    Alex G - God Save The Animals
    Alice In Chains - Dirt
    Alphaville - Eternally Yours
    Anouk - Trails Of Fails
    Banco Del Mutuo Soccorso - Orlando: Le Forme Dell'amore
    Barry Adamson - Back To The Cat
    Beth Orton - Weather Alive
    Black Sabbath - Black Sabbath
    Blur - Bustin' + Dronin'
    Bruce Dickinson - Accident Of Birth
    Cerberus Shoal - Cerberus Shoal
    Comet Is Coming - Hyper-Dimensional Expansion Beam
    Damien Jurado - Water Ave S (Vinyl Reissue)
    Daniel Lanois - Player, Piano
    De Lux - Do You Need A Release?
    Dio - At Donington '83 / Limited
    Divino Niño - Last Spa On Earth
    Dr. John - Things Happen That Way
    Editors - Ebm
    Eerie Wanda - Internal Radio
    Falco - Falco Symphonic
    Flotsam & Jetsam - No Place For Disgrace
    Future Teens - Self Help
    Gaerea - Mirage
    Gurd - Hallucinations
    Harlej - Na Prodej
    Helloween - Metal Jukebox
    Holeček & Marcel Project - Light Up Your Fire (Supraphon)
    Chad Lawson - Breathe
    Charles Lloyd - Trios: Ocean
    Chick Corea - The Montreux Years
    Christine And The Queens - Redcar Les Adorables Étoiles
    Jackie Cohen - Pratfall
    Jerry Goldsmith - Omen (Soundtrack)
    Joni Mitchell - The Asylum Albums, Part 1 (1972-1975)
    Kid Kapichi - Here's What You Could Have Won
    Killing Joke - Lord Of Chaos
    King Gizzard And The Lizard Wizard - Omnium Gatherum
    Lara Somogyi - !
    Makaya McCraven - In These Times
    Marina And The Diamonds - Electra Heart / 10th Anniversary
    Marisa Anderson (Of Eminent) - Still, Here
    Mark Owen - Land Of Dreams
    Maya Hawke - Moss
    Metal Church - Dark
    Miro Žbirka - Posledné veci
    Moonspell - From Down Below - Live 80 Meters Deep
    Moritz Von Oswald Trio & Heinrich Köbberling - Dissent Remixes (Feat. Laurel Halo)
    Motley Crue - Theatre Of Pain
    Motorhead - Hammered / 20th Anniversary
    Motörhead - Iron Fist / 40th Anniversary
    Muni Long - Public Displays Of Affection: The Album
    Nikki Lane - Denim & Diamonds
    Nils Frahm - Music For Animals
    Orphaned Land - All Is One
    Rasmus - Rise
    Sorcha Richardson - Smiling Like An Idiot
    Stone Temple Pilots - Core / 30Th Anniversary (Box Set)
    Stratovarius - Survive
    The Comet Is Coming - Hyper-Dimensional Expansion Beam
    The Soft Moon - Exister
    Themba - Modern Africa, Part 1 - Ekhaya
    Tim Burgess (Of Charlatanso) - Typical Music
    Todd Snider - Live: Return Of The Storyteller
    Train - Am Gold
    Twenty 4 Seven - Slave To The Music
    Venom - Black Metal
    Venom Inc. - There's Only Black
    Virgil & Steve Howe - Lunar Mist
    Vltava - Spass Muss Immer Sein

    EP:
    Couch Prints - Waterfall Mixtape
    Chemical Club - Pale Blue
    Luci - Juvenilia
    Mobley - Cry Havoc!
    The Skinner Brothers - Lonedon
    Young Devyn - Baby Goat 2

    Reedice:
    Blur - Bustin' + Dronin'
    Motley Crue - Theatre Of Pain
    Secret Machines - Secret Machines


  • DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY