Sebastian natočili k baladě "Hledám" působivý artový klip

22.09.2022 11:22 - David Böhm | foto: Oliver Tichý

Sebastian Navrátil pokračuje v brouzdání v nových hudebních vodách, a po slabším květnovém singlu "Tvý jméno" přichází s velmi povedenou novinkou. "Hledám" totiž začíná jako příjemná pianová balada, zejména v refrénu ale překvapí pulzujícím beatem. Zpěvák v ní vypráví o vztahu a pomíjivosti světa.

"Píseň 'Hledám' vznikla na začátku února tohoto roku. V Liberci byly ještě poslední zbytky sněhu a já nostalgicky vzpomínal na prožitá léta, na to, jak se všichni a všechno kolem nás mění, vzpomínal jsem taky na období, kdy jsem se naposledy cítil v klidu a bezpečí," přibližuje autor svůj nejnovější počin a dodává: "Někdy se totiž ženeme za štěstím, které vidíme okolo nás, na internetu, v televizi, a neustále hledáme náš vysněný ideál, ale co když ale nestačí jen hledat? Co když je potřeba pro to udělat víc? Začít u sebe a ke svému štěstí se probojovat?"

Tklivou atmosféru songu podtrhuje doprovodný klip. Ten sice není výpravný, zato velmi nápaditý. Postaral se o něj kytarista Navrátilova bandu Jakub Mahdal a v ultrazpomalených záběrech působivě zobrazuje všechny členy formace a jednu dívku při hraní na nástroje nebo rozbíjení lahví. Dominantním prvkem se stávají černá a bílá barva, které se objevují ve formě prachu, mlhy, peří nebo i jakéhosi slizu. Výsledkem je vydařené umělecké dílo.

Po covidovém odkladu nyní na podzim konečně nastanou tři samostatné koncerty, na nichž skupina Sebastian představí novější skladby jako "LALALA" a "Stačí jen málo" a samozřejmě i starší rádiové hity. Stane se tak 6. října v brněnském klubu Metro, o dva dny později v libereckém kulturním centru 101010 ve Vratislavicích a 16. října v pražském Rock Café.

Jako předskokanka se představí Pam Rabbit. "Moc se na vás s celou kapelou těšíme na všech zastávkách, které jsme si pro vás v rámci naší podzimní tour připravili. Po všech těch odkladech a prodlevách se nemůžeme dočkat, až se s vámi se všemi uvidíme!" vzkazuje Navrátil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY