A-ha v "You Have What It Takes" vsadili na naději

17.09.2022 15:58 - Dan Hájek | foto: Stian Andersen

Vydání jedenácté řadovky A-ha "True North" se nezadržitelně přibližuje. Už je známa i většina detailů k ní, včetně jednotlivých formátů a podrobností z natáčení. Nejnovější upoutávkou na celou kolekci se aktuálně stala velmi povedená balada "You Have What It Takes".

Skladba sama o sobě je vystavěná na křehké lince pro sólovou kytaru a symfonický part. Umocňuje ji naléhavý a nezaměnitelný hlasový projev Mortena Harketa spojený s harmoniemi doprovodných vokálů. Její text provází drobet všeobecnější poselství, které vychází ze situací, kdy není nutno se jakkoliv a zbytečně nechat semlít nějakým nečekaným pádem či překážkou na našich životních poutích. Zároveň působí jako jakási síla spojená s útěchou nad současnou realitou tak bezprecedentní doby.

"Žijeme ve stále nepřehlednější a nestálejší době a jsou věci, které často zapomínáme dostatečně vyjádřit - k sobě navzájem, k našim dětem, našim blízkým, našim přátelům i vyrůstající generaci. Chceme-li změny k lepšímu, začíná to u lidí, kterým stojí za to se postavit za své ideály. My ostatní je musíme podpořit. Mám velkou naději do budoucna, když vidím odvahu a přesvědčení mladých. Oni to mají a ty taky. Máš, co je třeba!" těmito slovy doplňuje hlavní téma nahrávky Magne Furoholmen.

Připomeňme, že album "True North" vyjde v pátek 21. října a A-ha na něj zařadili těchto dvanáct skladeb: I'm In, Hunter In The Hills, As If, Between The Halo And The Horn, True North, Bumblebee, Forest For The Trees, Bluest Of Blue, Make Me Understand, You Have What It Takes, Summer Rain, Oh My Word. Stejnojmenný film si již odbyl svou premiéru a byl promítán ve více než čtyřech stovkách kin ve dvaceti devíti zemích. Zároveň s vydáním desky bude k dispozici k zapůjčení a zakoupení na video platformách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY