White Lies v "Trouble In America" prožívají hororový americký sen

19.09.2022 09:53 - Dan Hájek | foto: PIAS Recordings

Parta okolo Harryho McVeigha White Lies aktuálně dokončuje několik skladeb, které se brzy objeví coby bonusy na novém vydání její zatím poslední řadovky "As I Try Not to Fall Apart". Bude mezi nimi i singl "Trouble In America", který provází nápaditý střihový videoklip.

Poté, co kapela odjela hlavní části koncertní tour (ta neminula ani Prahu), nastal čas na věci budoucí. White Lies sami o sobě tvrdí, že často mají spoustu materiálu, který se nakonec na desku nedostane (a stává se třeba obsahem pro b-strany singlů a podobně). Z posledního natáčení jim prý zbylo skoro čtyřicet minut různých dem a téměř hotových tracků. Část z nich nyní vyjde.

Čerstvý singl vznikl pár dní po "Am I Really Going To Die" a má stejně našlápnutou energii. Popisuje hned několik postřehů ze žití amerického snu a útržků z mysli fiktivního sériového vraha. Stejně tak postupuje doprovodný snímek, který je mozaikou dobových obrazových sekvencí, přibližující tyto kontrasty popisované v textu. Nově byly dotočeny jen záběry ležícího Harryho, jenž si zahrál jednu z obětí zmiňovaného vraha.

Rozšířená edice "As I Try Not to Fall Apart" se na digitálních platformách objeví v pátek 21. října a White Lies na ni zařadí tyto čtyři bonusy: Trouble In America, What If We're Bad Together, Staring At The Sun, Breakdown Days. V závěru října je pak ještě čekají koncerty po Nizozemsku a listopadové odskočení do Mexico City, další plány pak zjevně budou spadat až do příštího roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY