Ozzy Osbourne odmítá jít do důchodu a stále chce vyrazit na turné

16.09.2022 11:33 - Honza Balušek | foto: Sony Music

I když by nyní třiasedmdesátiletý Ozzy Osbourne měl dávno právo užívat si důchodu, na odpočinek se rozhodně nechystá. Před pár dny vydal výborné album "Patient Number 9" a i přes své nesčetné zdravotní problémy stále plánuje vyjet na jedno - poslední - turné.

Šňůra nazvaná "No More Tours 2" se měla uskutečnit již několikrát, aktuálně je třeba pražský koncert, na němž by Madmana měli doplnit neméně legendární Judas Priest, naplánovaný na 19. května 2023 do pražské O2 areny. A soudě dle jeho slov se jej fanoušci skutečně dočkají. V rozhovoru pro magazín People prohlásil, že pocítil novou touhu vrátit se ke stylu života na turné: "Je to místo, kam patřím. Vztah, který mám se svým publikem, je největší láskou mého života."

Zpěvák, kterého kromě Parkinsonovy choroby trápí i další zdravotní problémy, své rozhodnutí vrátit se ke koncertování před pár dny demonstroval dvěma krátkými vystoupeními. Nejdříve v rámci Commonwealth Games v Birminghamu odzpíval za doprovodu svého kolegy z Black Sabbath Tonyho Iommiho jejich hit "Paranoid", posléze během poločasu prvního zápasu NFL (konkrétně se o míč na hřišti servaly týmy Buffalo Bills a Los Angeles Rams) předvedl dvě písně. Z nové desky zazpíval titulní skladbu a poté i svůj vůbec první sólový singl "Crazy Train", ve kterém ho na kytaru doplnil i jeho dlouholetý kytarový sidekick Zakk Wylde. Na záznam se můžete podívat níže.

Pokud máte rádi fyzické nosiče, v shopu musicserveru si "Pacienta číslo 9" můžete pořídit hned v sedmi různých verzích. Nechybějí různá CD, vinylové edice ani magnetofonová kazeta. A pod stromeček si můžete třeba schovat i tričko nejen k novému albu, ale i spousty dalších nahrávek a merche.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY