Garbage budou rekapitulovat. Na "Anthology" přihodí i raritní píseň "Witness To Your Love"

08.09.2022 12:03 - Dan Hájek | foto: BMG Rights Management

První singlovou kompilaci vydali Garbage před dlouhými patnácti lety - nesla titul "Absolute Garbage". Loni se parta okolo Shirley Manson připomenula povedenou sedmou řadovkou "No Gods No Masters". A v říjnu se dočkáme druhého ohlédnutí. Výběr se bude jmenovat "Anthology" a jedinou novinkou na něm bude "Witness To Your Love" (tu si můžete poslechnout pod článkem).

Ti, co sledují cestu této zvukově nezaměnitelné skupiny, však vědí, že zmíněný song není zcela nový - jedná se spíše o raritní skladbu. Vypráví o smrti manžela jedné z nejlepších kamarádek Shirley. Vznikla v mezidobí mezi zmíněnou "Absolute Garbage" a deskou "Not Your Kind Of People" a vyšla na charitativní sbírce "Give.Listen.Help". V roce 2009 ji pak Garbage zahráli na jedné akci akusticky a stala se jakýmsi odrazovým momentem jejich tehdejšího návratu.

"Anthology" přinese na ploše dvou cédéček kromě oblíbených singlů i selekci skladeb z jednotlivých alb, vše by navíc mělo projít novým masteringem. Milovníci vinylů taktéž nepřijdou zkrátka, edice na čirém dvojelpíčku žluté barvy nabídne průřez o dvou desítkách písní.

Rozsáhlá rekapitulace "Anthology" vyjde v pátek 28. října a Garbage na ni uspořádali těchto třicet pět položek: Vow, Subhuman, Only Happy When It Rains, Queer, Stupid Girl, Milk, #1 Crush, Push It, I Think I'm Paranoid, Special, When I Grow Up, The Trick Is To Keep Breathing, You Look So Fine, The World Is Not Enough, Androgyny, Cherry Lips (Go Baby Go!), Breaking Up the Girl, Shut Your Mouth, Why Do You Love Me, Bleed Like Me, Sex Is Not The Enemy, Run Baby Run, Tell Me Where It Hurts, Witness To Your Love, Blood For Poppies, Battle In Me, Automatic Systematic Habit, Big Bright World, Control, Empty, Magnetized, Even Though Our Love Is Doomed, No Horses, The Men Who Rule The World, No Gods No Masters.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY