"Revolver" od The Beatles vyjde ve speciální reedici

10.09.2022 17:37 - Jiří V. Matýsek | foto: Universal Music

Vydávání remixovaných a archivním materiálem naplněných reedic desek od legendárních The Beatles se zdánlivě uzavřelo vloni s výroční edicí jejich poslední řadovky "Let It Be". Archivy ovšem ještě některé poklady stále skrývají a producenta Gilese Martina osvěžování zvuku nahrávek očividně baví, takže je tu další kousek.

Tentokrát se nového remixu dočkalo klíčové album "Revolver" z roku 1966, které v kariéře kapely znamenalo výrazný přerod. Od příjemných popových písniček se Brouci posunuli k podstatně komplikovanějšímu zvuku. Ve výrazné míře se zde odrazily vlivy psychedelie, indické i klasické hudby a díky tomu je dílo dodnes považováno za jeden z milníků v oblasti studiové práce.

Nový stereo mix vznikl přímo z původních čtyřstopých pásů za použití technologie, která byla vyvinuta pro potřeby třídílného dokumentu Petera Jacksona "The Beatles: Get Back". Fanoušci se dále můžou těšit na tři desítky alternativních verzí songů, nepoužitých záznamů ze studia, demoverzí a přípravných tracků, které podávají celistvý pohled na tvůrčí proces zrodu alba, jež bylo na svou dobu velmi experimentální.

Reedice "Revolver" vyjde v základní podobě jako jeden disk na CD, LP a limitovaném picture disku, pochopitelně bez bonusového materiálu. Ten najdeme na rozšířených edicích. K dispozici bude 2CD varianta s 15 bonusy a hlavně dvě Super Deluxe verze. Ty se budou rozprostírat na pěti CD, respektive čtyřech LP a sedmipalcovém singlu a kromě pořádné porce hudby nabídnou také 100stránkovou knihu v pevných deskách, která bude velikostí odpovídat CD nebo vinylům.

Níže můžete ochutnat nový zvuk skladby "Taxman", který byl zveřejněn společně s oznámením o vydání nahrávky, a také mrknout na trailer, kde jsou všechny verze prezentovány.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY