The Rolling Stones poprvé zveřejnili archivní snímek "We Love You". Rýpli si v něm do drogového incidentu

01.09.2022 12:53 - Jiří V. Matýsek | foto: Michael Cooper

The Rolling Stones pomalu digitalizují a v remasterovaných verzích vydávají videoklipy (ve své době tedy promo filmy) ze šedesátých let. Po dvou verzích hitu "Jumpin' Jack Flash" sáhli hluboko do archivu a představili snímek k písni "We Love You".

Ta vyšla jako mimoalbový singl v roce 1967, a spadá tak do psychedelického období kolem desky "Their Satanic Majesties Request", což byla v podstatě odpověď Stounů na "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band" od The Beatles. A jaksi rozostřená skladba ve středním tempu době vzniku rozhodně odpovídá.

Samotné video je k dispozici úplně poprvé. Kromě záběrů ze studia v něm najdeme i rýpavé narážky na incident, do něhož se tehdy zapletli i Mick Jagger a Keith Richards společně se zpěvačkou Marianne Faithfull. Vžil se pro něj název "Redlandský drogový zátah" a trojice při něm byla zadržena za držení drog.

V klipu tak vidíme scény, kdy Jagger s Faithfull přicházejí před soudce, kterého představuje Richards. Jeho soudcovská paruka je tvořena kudrlinami z novinového papíru. Jakou roli má v celku kabát, který je před soudce položen, zůstává už poněkud nejasné. I tak se ale jedná o cenný střípek v historii formace, která letos slaví 60 let na scéně a navíc kutí nové album. Podle Richardse by mělo být hotovo snad na konci roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY