Arctic Monkeys lákají na chystanou studiovku překvapivě hořkou baladou "There'd Better Be A Mirror Ball"

31.08.2022 10:58 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Po oznámení dalšího studiového alba Arctic Monkeys - bude se jmenovat "The Car" a vyjde 9. října - je tu i pilotní ukázka. A proti všem předpokladům se jí nestala již naživo zahraná hybná "I Ain't Quite There, Where I Think I Am", ale baladická "There'd Better Be A Mirror Ball". Je to první oficiálně vydaná nová skladba kapely po čtyřech letech.

Jde o emotivní, křehký kus v mírně sedmdesátkovém retro duchu. Je tu jemný klavír, střídmé smyčce, vrstvy kláves, masivní zvuk s bohatou instrumentací, píseň ale stojí hlavně na zpěvu Alexe Turnera, který výsledku dodává opravdovost.

Opičáci už očividně nejsou ti odrzlí floutci jako před dvaceti lety, zestárli, zmoudřeli, ale stále jsou velice sebejistí. A už, na rozdíl od předchozí řadovky "Tranquility Base Hotel & Casino", nekráčejí po měsíci, ale jsou skutečně nohama pevně na zemi. Čerstvý singl hořkými, ale pravdivými slovy mapuje rozpad vztahu.

Videoklip k písni je poskládaný ze záběrů z natáčení alba. Ty se nesou v převážně vážném duchu a podtrhují náladu songu. I zde je znát retro přístup k věci, část scén byla očividně natočena na klasický šestnáctimilimetrový film, další je zase černobílá.

Pokud máte rádi fyzické nosiče, už nyní si můžete "The Car" předobjednat v našem shopu na CD, dvou barevných vinylech nebo na magnetofonové kazetě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY