Omluvná "Tak mi promiň" je vztahovou terapií od Slzy, v klipu hraje Dana Batulková

21.08.2022 15:38 - Hana Bukáčková | foto: Thomas Habr

Na rovinu - Slzu jsem nikdy moc nemusela. Až jejich "Bouře", kterou slýchám denně z rádií, to začíná lehce měnit. Vůbec jsem si nemyslela, že za tímto hitem stojí dvojice Petr Lexa a Lukáš Bundil.

Po duetu s Pam Rabbit teď muzikanti vsadili na další neokoukanou tvář - Dominique Alagia. "Na Domču jsem poprvé narazil asi před rokem na TikToku, kde zpívala cover 'Someone You Loved' od Lewise Capaldiho. Tehdy mě natolik zaujal její hlas, že jsem s ní hned musel nazpívat duet té písně. Vyměnili jsme si pár zpráv, pochválil jsem jí tvorbu, popřál hodně štěstí a od té doby jsme nebyli v kontaktu. Když jsme dodělali demo 'Tak mi promiň' a padla otázka, jestli by se tam nehodil nějaký další neotřelý hlas na feat, vzpomněl jsem si na Domču. Napsal jsem jí, poslal song, ona z něj byla nadšená a asi za dva týdny už jsme vycházeli ze studia s hotovým singlem," popisuje Lexa.

Ten se tentokrát poprvé ujal zcela sám textu i hudby a vyzkoušel si opět režisérský post. Vizuál je z prostředí vztahové terapie a klip byl stylizován do retra. Hlavní roli ztvárnili samotní zpěváci a sekundovala jim k tomu Dana Batulková. Zhostila se role terapeutky, která si spíš kreslí, než poslouchá.

Tohle spojení zafungovalo, výsledek je melodický a chytlavý, byť Dominique Alagia chvílemi drmolí a není jí rozumět. Klip si taky nevede špatně, vše je sladěné, vtipné jsou malůvky, které rozbíjejí jistou dávku vážnosti. "Vím, že někdy bývám vážně pěknej vůl, ze sebe ti dávám možná sotva půl..." zpívá Slza v písni, v níž se snaží jít s dobou i po zvukové stránce, i když podle mě tu nejslavnější éru má zřejmě za sebou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY