Paul van Dyk velmi vkusně předělal depešáckou "But Not Tonight"

19.08.2022 17:29 - Jaromír Koc | foto: Archiv Paula van Dyka

Už jsou to dva roky, co DJ a producent Paul van Dyk vydal poslední studiové album "Guiding Light", takže nastal ten nejvyšší čas začít chystat další desku. Ta dostala pracovní název "Off The Record" a bude na ní minimálně jedna coververze. Čerstvě zveřejněný pilotní singl "But Not Tonight" totiž z pera této německé legendy nepochází.

Zasvěcení jistě při poslechu poznají, že originál složili Depeche Mode. Song vydali jako bonus na své páté řadovce "Black Celebration". Dyk se nikdy netajil tím, že je velký fanoušek skupiny, v minulosti se dokonce postaral o několik remixů jejího singlu "Martyr". A vzhledem k tomu, že má k těmto Britům úctu, k předělávce jejich hitu přistoupil velmi citlivě.

Písni dal jen svěžejší elektronický zvuk, malinko ji zrychlil a přidal i jemný, až popový dupák. Samozřejmě že velmi dobře vybral i hosta: o vokály se postaral britský zpěvák a skladatel Christian Burns, jehož krásně zabarvený hlas je v rámci trancové scény využíván velmi často.

Výsledek má již nějaký ten den i videoklip. Snímek, natočený na jeden 360stupňový záběr, ukazuje střípky několika lidských příběhů. Všechny se přitom odehrávají v dešti. Kulisami se stal Movie Park Germany, tedy zábavní park v západním Německu, jen pár desítek kilometrů od Düsseldorfu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY