System Of A Down ovlivněni Irákem

17.06.2003 17:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

System Of A Down
© www.systemofadown.com
Kytarista System Of A Down Daron Malakian se nechal slyšet, že jej válka v Iráku inspirovala velice intenzivně a má již prý připraveno přes patnáct nových písniček. "Když Američané bombardovali Irák, bylo to pro mě opravdu těžké. Připravil jsem proto mnoho písní, které možná nejsou všechny striktně politické, ale určitě jsou hodně emotivní," prozradil magazínu Rolling Stone Malakian, který má v Iráku většinu příbuzných.

Podle Malakianových slov by nová deska SOAD měla být ještě více prodchnuta vlivy blízkého a Středního Východu, jejichž roubováním na metalovou strukturu se skupina proslavila. Tři čtvrtiny formace (kromě Malakiana také zpěvák Serj Tankian a baskytarista Shavo Odadjian) totiž pocházejí z Arménie, tudíž se netradičnímu směřování nelze až tak divit. Vlastně bychom za ně měli být rádi... Poslední "regulérní" deska SOAD "Toxicity" přišla do obchodů v roce 2001.

S postavou Darona Malakiana souvisí také informace o novém labelu EatUrMusic, který si vcelku nedávno založil. Cílem podniku je pěstovat nadějné rockové soubory, které si svojí slávu dobudou poctivým koncertováním. Prvním úlovkem, jenž se může pochlubit už ale docela slušným jménem, jsou punk-metaloví Amen. Ti kvůli uměleckým neshodám opustili vydavatelství Virgin Records, u něhož jim před dvěma lety vyšel debut "We Have Come For Your Parents".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY