Ze singlu "Kúsok viac" od P.S. je cítit letní láska

12.08.2022 08:14 - Milan Menčík | foto: Gabriel Gotthardt

Probouzení po dlouhém zimním spánku bývá pro zvířata kolikrát obtížné. Takový zimní spánek - nebo spíš odmlčení - mají za sebou i slovenští P.S., ale ti už se pomalu, ale jistě dostávají do zaběhlých kolejí. Chystají nové album, ze kterého nabízejí svým fanouškům už čtvrtou ochutnávku "Kúsok viac".

P.S. - Kúsok viac
© P.S.
Svým pojetím a náladou je odlišná od předchozích dvou singlů. Ta tam je elektronika, pryč jsou zkreslené kytary, naopak jsou zde cítit léto, láska, vůně slámy a zvuk akustických kytar. Zapomenout můžete i na depresivní rozchodový text, tento je naopak o opačné minci lásky, kdy všechno funguje, jak má, a člověk si pluje na růžovém obláčku.

"Pre mňa je láska niečo úžasné. A vzácne. Myslím takú tú skutočnú lásku a nie jej odrody, ktoré občas zažívame a prídeme na to až neskôr. Tá v mojej najnovšej piesni nič nerieši, nadnáša, napĺňa, dáva, plynie... stráca sa z nej zem a chveje sa z nej hlas," vyznává se ze svých pocitů autorka songu a zároveň zpěvačka Magda Vyletelová.

Ti, kdo budou hledat na skladbě chyby, začnou tím, že je moc pozitivní, sladká, měkká a podobně. Život je však barevný a mít všechno na jedno brdo bývá nuda. Text jde až do morku kosti, kdo někdy opravdovou lásku zažil, bude mít pocit, že to píše samo srdce.

Síla doprovodného lyric videa je v jeho jednoduchosti - snímek si na nic nehraje a protagonistka v něm působí i se svým hereckým partnerem velmi autenticky. Natáčelo se na překrásném hradu Devín a výsledkem je pohodová písmenková podívaná.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY