Deaf Heart v klipu "Other World" propojují světy

09.08.2022 11:13 - Hana Bukáčková | foto: Kamil Klekar

Před půlrokem vyšla talentovaným rock'n'rollovým frackům Deaf Heart druhá studiovka "Curse of the Sophomore Album". Z ní je i singl "Other World". Fanoušci ho sice znají už dlouho z koncertního setlistu skupiny, až nyní se k nim však dostává i jeho vizuální doprovod.

"Track má hodně devadesátkovej vibe, proto nás napadlo zpracovat video v retro duchu tehdejších stylizovaných klipů v TV. Navíc se nám líbila myšlenka propojení jiných světů nejen v partnerských vztazích, ale i mikrokosmu, hlubokých moří nebo vesmírných dálek. Přece jste poznali v intru řev Vetřelce, ne?!" komentuje kytarista Michael Vácha.

Ateliérové záběry pořídil známý režisér a dokumentarista Steve Lichtag, otec frontmana Thomase. O finální vizuál se postaral režisér Milan "Balkins" Balek, který propojil Lichtagovy obrázky s originálními snímky přírody od jeho filmových přátel Mirka Hrdého a Anny Kozlové.

Výsledek je zábavný, stejně jako celá dosavadní tvorba této čtveřice. Je tu syrový rock'n'roll s nádechem let minulých, je tu charakteristický zpěvákův vokál. Klipy Deaf Heart jsou jiné, neotřelé, je to barevné analogové retro, zpravidla koncepčně laděné. A ten nejnovější mezi ty starší skvěle zapadl, jako skládačka v Tetrisu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY