Lady Gaga si zahraje po boku Joaquina Phoenixe v pokračování "Jokera"

06.08.2022 15:07 - Kateřina Spacek | foto: archiv zpěvačky Lady Gaga

Zapište si do kalendáře datum 4. října 2024, ten den totiž vstoupí do kin další film s oblíbeným padouchem Jokerem. Ponese název "Folie à Deux" a hudební fanoušky bude zajímat hlavně proto, že si v něm zahraje i Lady Gaga. Zpěvačka by měla ztvárnit Harley Quinn, protagonistovu oddanou pomocnici.

Režisér Todd Phillips už v červnu potvrdil, že se chystá pokračování "Jokera" z roku 2019, a sdílel obálku scénáře, který napsal on sám a jeho spolupracovník Scott Silver, a fotografii, na níž Phoenix jeho stránky čte.

Krátce poté se objevila zpráva, že Gaga jedná o roli Harley Quinn, Jokerovy psychiatričky v Arkham Asylum, která se do něj zamiluje, pomůže mu utéct ze zařízení a nakonec se stane jeho parťačkou a milenkou. Proslýchalo se také, že film, jehož název ve francouzštině znamená "Sdílené šílenství", bude muzikál.

"Vzhled je jedna věc, ale jeho všestranný výkon je koncertní síla," napsal tehdy filmový kritik Greg Wetherall na účet Phoenixe. "Podařil se mu nelehký trik vytvořit antihrdinu, s nímž se divák spojí, přestože může odsuzovat jeho rozhodnutí a činy."

Lady Gaga potvrdila svou účast ve filmu krátce po oznámení data jeho premiéry. Ta je naplánovaná přesně pět let po uvedení původního "Jokera". Není to přitom její první filmová role - můžete si ji pamatovat i ze seriálu "American Horror Story: Hotel", kde si zahrála krvelačnou upíří aristokratku, své herecké nadání prokázala i v nedávném blockbusteru "House of Gucci".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY