V sobotu zahrají na Veselských pískovnách holandští The Tambles

04.08.2022 12:06 - Tisková zpráva | foto: The Tambles

Veselské pískovny přivítají v sobotu 6. srpna zahraničního hosta, kterým bude holandská kapela The Tambles. Ta v současnosti objíždí Česko na malém turné a ve Veselí nad Lužnicí se představí i o týden později na jednodenní verzi festivalu Přehrady Fest.

Písčité pláže a třpytící se vodní hladina. Návštěva Veselských pískoven snadno může připomínat dovolenou u moře. Pět samostatných jezer vzniklých po těžbě štěrkopísku v sobě totiž nyní skrývají prostor pro odpočinek, koupání, sportovní vyžití i kulturní program. Jihočeskou malebnost jí dodávají okolní lesy a krajina Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko. A kulturní léto bude letos opravdu nabité.

Kromě The Tambles během letních měsíců dále zahrají třeba i Mucha, Tomáš Klus, ale také Krausberry či proběhne i jednodenní verze akce Přehradyfest.

Pískovny jsou z Veselí nad Lužnicí snadno přístupné pěšky a na kole. Řidiči pak mohou využít možnosti parkoviště, na kterém pak všichni naleznou stánek s občerstvením. Kromě zahnání hladu a žízně je zde možnost si zahrát plážový volejbal, fotbálek či sledovat pravidelná kulturní vystoupení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY