Tata Bojs nově i staře

18.06.2003 10:57 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Tata Bojs - Šagalí léta
© facebook interpreta
Pražská kapela Tata Bojs se dnes už definitivně dostala mezi domácí elitu pop-music. Ale k této pozici museli ušlápnout pěkně dlouhou cestu. O tom, jak byla opravdu dlouhá, se i fanoušci, kteří je zaznamenali až v posledních letech, mohou aktuálně přesvědčit na vlastní oči i uši. Tata Bojs totiž zvou na koncert, kde oslaví neuvěřitelné 15-leté výročí. Neuvěřitelné proto, že hlavní protagonisté se svou kapelou právě tráví přesně polovinu svého dosavadního života. A aby toho nebylo málo, vychází jim nové CD.

Dvojalbum plné archivních nahrávek mapuje jejich úplné začátky i první úspěchy. Konkrétně na něm najdete studiové i koncertní nahrávky z období let 1989 - 1997, jmenuje se "Šagalí léta" a vychází na značce Black Point tento týden. Vedle již vydané kazety "Šagali šagáli" a debutového "ladovského" bezejmenného CD se zde objeví i celá řada dosud nevydaných písniček, Mardošových průpovídek a dalších blbůstek, včetně originálního a obsáhlého průvodního slova.

Pro onen zmiňovaný koncert si kapela zvolila svou domovskou scénu, kde nejen začínali, ale kde Mardoša dodnes pracuje, tedy klub Delta. Akce se koná ve čtvrtek 19. června a na pódiu se postupně alespoň na chvíli objeví úplně všichni členové, kteří kdy s kapelou hráli, tedy jmenovitě Mardoša, Bublina, Mareček, Ondřej, František, Marek, Klárka, Maťo a Vláďa. Krom vystoupení historických sestav dojde pochopitelně i na křest zmiňovaného CD. Navíc jako hosté zahraje kapela, která s "Tatáči" kdysi absolvovala úplně první koncert a se kterou se dlouhá léta personálně prolínala - OTK. Těm letos vyšlo nové, velmi povedené album "Sona a kuva", tady se poprvé představí v nové sestavě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY