My Chemical Romance vzdali hold zemřelému producentovi Dougu McKeanovi

31.07.2022 17:59 - Nikola Růžičková | foto: WireImage

Skupina My Chemical Romance vzdala hold producentovi Dougu McKeanovi, který 29. července ve věku 54 let zemřel na krvácení do mozku. "My Chemical Romance ztratili Douga McKeana, drahého přítele, spolupracovníka, partnera, bratra, génia a nedílnou součást své hudby. Doug byl ten, který nás rozesmál, dělal nás lepšími, vždy nás pochopil a pomohl nám. Hluboce nám chybí a navždy chybět bude," vyjádřili se muzikanti.

V roce 2001 se McKean přestěhoval do Los Angeles, aby spolupracoval s producentem Robem Cavallem, následně získal dvě ceny Grammy za podíl na desce "American Idiot" od Green Day. Dlouhodobě tvořil také právě s My Chemical Romance, s kterými v roce 2006 připravil album "The Black Parade" a o čtyři roky později "Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys".

Produkoval také sólovku Gerada Waye "Hesitant Alien". Zpěvák později řekl, že bez Douga by žádné album nikdy nebylo, ve spolupráci pokračovali i u většiny jeho následujících sólových singlů. Jeho poslední aktivitou byla práce na comebackovém singlu My Chemical Romance "The Foundations Of Decay", který vznikal během lockdownu.

"Doug McKean zkonstruoval a produkoval alba, která změnila můj život a pomohla uskutečnit vizi některých z nejslavnějších umělců posledních 20 let. Jeho vliv nebude zapomenut," vyjádřil se ke smutné události jeden z fanoušků na Twitteru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY