V sobotu zahrají na Veselských pískovnách teepee

27.07.2022 19:08 - Tisková zpráva | foto: facebook Teepee

Náměty jejich textů odráží širokou škálu sociálních a environmentálních problémů i osobních vyznání a úvah. teepee pracují s tématy sociální nespravedlnosti, rovnosti žen a mužů nebo nalézání vlastní sebedůvěry a hrdosti, nebojí se zpracovávat i nejbolestivější životní zážitky. Jejich koncerty jsou tak velmi intimním a emotivním zážitkem. Zavřete oči, zaposlouchejte se do éterických zvukových ploch a nebojte se být zranitelní stejně jako teepee. Na Veselských pískovnách zahrají v sobotu 30. července.

Písčité pláže a třpytící se vodní hladina. Návštěva Veselských pískoven snadno může připomínat dovolenou u moře. Pět samostatných jezer vzniklých po těžbě štěrkopísku v sobě totiž nyní skrývají prostor pro odpočinek, koupání, sportovní vyžití i kulturní program. Jihočeskou malebnost jí dodávají okolní lesy a krajina Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko. A kulturní léto bude letos opravdu nabité.

Kromě teepee během letních měsíců dále zahrají třeba i Mucha, Tomáš Klus, ale také Krausberry či The Tambles a proběhne i jednodenní verze akce Přehradyfest.

Pískovny jsou z Veselí nad Lužnicí snadno přístupné pěšky a na kole. Řidiči pak mohou využít možnosti parkoviště, na kterém pak všichni naleznou stánek s občerstvením. Kromě zahnání hladu a žízně je zde možnost si zahrát plážový volejbal, fotbálek či sledovat pravidelná kulturní vystoupení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY