George Ezra vyšle koncem srpna do kin dokument "End To End"

25.07.2022 10:26 - Dan Hájek | foto: Sony Music

"Gold Rush Kid", třetí řadovka George Ezry, sbírá zatím veskrze kladné ohlasy. Recenze často mluví o jeho asi nejvíce osobní nahrávce. Podobně jako většina v současnosti vydaných releasů vznikala během covidové proluky. Během ní ale George nachystal ještě jednu věc navíc - dokument "End To End". Na trailer se můžete podívat níže.

Časosběrný snímek mapuje muzikantovu pěší výpravu napříč jeho rodnou domovinou. Na cestě dlouhé skoro dva tisíce kilometrů mezi nejjižnějším bodem Anglie (Land’s End) a severním cípem Skotska (ve vesničce John O’Groats) jej provázejí blízcí přátelé a kamarádi, ale potkává i mnoho nových lidí. S nimi pak průběžně probírá svůj vztah, nadšení z hudby jako takové i to, jak do jeho tvůrčích aktivit zasáhlo ono období izolace.

Do jednotlivých částí vyprávění a rozhovorů zúčastněných aktérů jsou vloženy akustické sessions, během nichž zaznějí nejenom písně z aktuální řadovky. "End To End" v sobě ponese i určitou formu zamyšlení se nad celým tímto časovým intervalem, v němž jsme se ocitli všichni bez výjimky.

Film se bude promítat jen jeden jediný večer - 29. srpna (doufejme, že se zapojí i nějaké z českých kin). Sám Ezra jeho vznik popisuje jako zkušenost, která mu změnila život a i pohled na vnímání světa. Dlouho prý nemohl uvěřit, že se celou pouť povedlo uskutečnit. Po projekci by měl následovat stream jeho vystoupení z londýnské premiéry dokumentu. Podrobnosti najdete na tomto místě.

Kromě těchto aktivit má George Ezra celkem nabitý diář. Hlavní úlohu v něm má turné bobtnající stále o nové termíny. Jeho součástí je i česká zastávka, která je v plánu v úterý 21. února v pražské Sportovní hale Fortuna (v Holešovicích). Vstupenky jsou k dispozici v klasických předprodejních místech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY