Billy Corgan odehraje virtuální benefiční koncert pro oběti střelby v Highland Parku

19.07.2022 11:48 - Kateřina Spacek | foto: Archiv Billyho Corgana

Frontman skupiny The Smashing Pumpkins Billy Corgan oznámil speciální virtuální vystoupení. Akci nazvanou "Together And Together Again" uspořádá na podporu obětí nedávné masové střelby v Highland Parku ve státě Illinois.

Koncert se uskuteční ve středu 27. července ve 20.00 CST (tedy 28. července ve 3.00 SELČ) a bude zdarma živě vysílán prostřednictvím kanálu Pumpkins na YouTube (na pozvánku se můžete prokliknout ve videu pod článkem). Fyzicky se bude konat v Madame Zuzu's, čajovně, kterou Corgan provozuje společně se svou partnerkou Chloé Mendel.

Diváci budou moci přispívat v průběhu samotného streamu, další merch, včetně triček a plakátu s grafikou legendárního umělce Garyho Basemana, bude k dispozici ve speciálním e-shopu akce. Sto procent výtěžku pak bude věnováno nadaci Highland Park Community Foundation.

K masové střelbě v Highland Parku došlo v pondělí 4. července. Během průvodu ke Dni nezávislosti střelec zastřelil šest lidí, dalších 24 jich skončilo se zraněním v nemocnici. Policie později jako pachatele označila dvaadvacetiletého muže jménem Robert "Bobby" E. Crimo III, který byl také známý pod přezdívkou Awake The Rapper. "Spoustu lidí tato tragédie nesmírně zasáhla," uvedli Corgan a Mendel, kteří v oblasti žijí a na osudné ulici provozují zmíněnou čajovnu.

Kromě Corgana na koncertu "Together And Together Again" vystoupí bubeník Smashing Pumpkins Jimmy Chamberlin, jazzový saxofonista Frank Catalano a řada dalších, zatím neohlášených speciálních hostů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY