Festival Respect letos na Štvanici

17.06.2003 12:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Festival Respect
© facebook interpreta
Letošní ročník festivalu Respect, který se uskuteční 21 a 22. června na pražském ostrově Štvanice, nabízí opět pestrou kombinaci hudebních kultur v tradičním i moderním tvaru.

Vůbec poprvé v Čechách uslyšíme rituální hudbu černošských Gnawů z Maroka, a to jak v autentické podobě Gnawa Halwa, tak i v elektronické fuzi Gnawa Impulse. Svěží, energický a netradiční pohled na židovský klezmer nabídne Amsterdam Klezmer Band i ukrajinská Poza s u nás dobře známým zpěvákem Alecem Kopytem. Podobným překvapením na poli romské hudby z Rumunska bude elitní hráčská sestava Mahala Rai Banda. Asijské podzemí a "novou vlnu" indické bhangry reprezentuje skupina Achanak z Birminghamu. Zlatým hřebem programu je kapela, která stála u zrodu ska, reggae i všech dalších jamajských stylů - Skatalites vznikli v 60. letech a dnes patří do stejné třídy veteránských mistrů jako Buena Vista Social Club.

Další potěšení na místě - prodej hudebnich nosičů, Mexická kuchyně Fraktal, Tapaz bar, Čajovna, Alko/nealko, masa na lávovem grilu a klobásy, vegetarianská kuchyně Govinda, čerstvé ovoce, šperky, textil...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY