Tomáš Klus jde neplánovaně za "Štěstím"

12.07.2022 08:46 - Hana Bukáčková | foto: Martin Kubica

Chcete v tomto všelijakém pošmourném počasí, které aktuálně v naší zemi panuje, zvednout náladu? Pusťte si nový song od Tomáše Kluse "Štěstí". Písničkář ho napsal k chystané komedii "Přání k narozeninám", o jejíž přípravě se zmínil už v našem loňském rozhovoru. Snímek bude v kinech k vidění až od listopadu, což je možná škoda - podle prvních záběrů z něj přímo sálá letní atmosféra.

Aktuálně Klus září v muzikálu "Branický zázrak", kde mimo jiné účinkuje po boku herečky Veroniky Khek Kubařové. Právě ta se vedle něj objeví i v připravovaném filmu. Hvězdná plejáda ve složení Eva Holubová, Jaroslav Dušek, Igor Orozovič, Jaroslav Plesl, Matěj Hádek, Simona Babčáková a David Švehlík slibuje humornou podívanou o tom, jak se rodinná oslava zvrtne v divokou jízdu, při které si nikdo nemůže být jistý vůbec ničím.

Samotnou skladbu Tomáš vůbec neplánoval. "Písnička, která vznikla spontánně na place, kde byla doslova a do písmene legrace, a to i když jsme ji museli zpívat od soumraku do úsvitu. Kéž vás naladí a vy dobře nalazeni naleznete zdroj svého štěstí přesně tam, kde jste, a třeba pak s druhým zdrojem, šťastni, zajdete do kina," vzkazuje.

Doprovodné záběry se točily na úpatí Prokopského údolí, kde máte Prahu jako na dlani. Klus zde jen za doprovodu ukulele provází příběhem, jehož gró je výstižně obsažené hned v samotném úvodu: "Ne vždycky je svět přesně podle tvých představ, ale byla by nuda mít to vždycky všechno dokonalé." Takže i když vám osud hází klacky pod nohy, nesmutněte, vždy se z toho dá vybruslit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY