Je to "Pravda"! Xindl X se dal dohromady s Kubou Rybou, aby zatočili s hoaxy

04.07.2022 13:47 - Hana Bukáčková | foto: Dalibor Konopáč

Xindl X přichází s další trefnou písní. Jmenuje se "Pravda" a hostuje v ní Kuba Ryba. Dvojice oblíbených hudebníků se tentokrát rozhodla společně reflektovat aktuální dobu, především pak aktivity dezinformátorů, kterých je jako hub po dešti.

"Tahle píseň je o všech možných lidech, co po sítích šíří fake news, často aniž by věděli, komu tím slouží. Text mě napadl při pročítání komentářů na Facebooku. Dneska leckdo na internetu tvrdí úplné nesmysly a hájí se tím, že pravda není jen jedna - jenže to často prostě není pravda. Můžete mít svůj názor, ale ne svou pravdu. Je rozdíl mezi názorem a faktem," přibližuje novinku Ondřej Ládek.

Nápad zapojit Kubu Rybu vznikl díky jeho příspěvkům na sítích, kde se frontman kapely Rybičky 48 otevřeně a upřímně vyjadřuje k dění okolo nás. "Nečekám, že tou písní dokážeme něco změnit, ale když už něco nemůžeme změnit, alespoň si z toho můžeme udělat srandu," uzavírá Xindl X.

A povedlo se jim to. Oba muzikanti navíc mají podobně zbarvený hlas. Text je super - trefný a úsečný, i když nevím, zda padne na úrodnou půdu. Poměřování pindíků, častá to internetová kratochvíle, není moje parketa. Jen hudební podklad by mohl být lepší - ty synťáky a taneční beat působí malinko uměle. Mimochodem, taky v podkladu slyšíte tleskající rytmus hitu "They Don’t Care About Us" od Michaela Jacksona? Je to trochu nezvyk, ale třeba si na Ládkovu spolupráci s producenty Robinem Moodem a Kennym Roughem časem zvyknu. Píseň zatím doprovází lyric video.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY