Heilung oznamují nové album mocnou skladbou "Anoana"

28.06.2022 19:27 - Jiří V. Matýsek | foto: archiv kapely Heilung

Dánští moderní šamani Heilung ohlásili další desku a rovnou k tomu jako lákadlo přidali vizuálně působivý videoklip. Třetí řadovka této formace ponese název "Drif" (v překladu "Shromáždění"), vyjde na francouzském labelu Season of Mist 18. srpna 2022 a nabídne devět položek. Kapela slibuje, že "každá z písní je svým vlastním příběhem".

Kai Uwe Faust, který k unikátnímu zvuku Heilung přispívá hrdelním zpěvem, dále popisuje: "Každá skladba má své vlastní místo a příslušnost, inspiraci si bere nejen ze severní Evropy, ale i z dalších velkých prastarých civilizací. Vzali jsme v potaz celé prostředí tehdejších civilizací, protože ta naše původní, nordická, se neobjevila jen tak z ničeho, neexistovala a nezanikla jen tak v izolaci. Tím, že tyhle prastaré songy zpíváme, vzdáváme těm civilizacím hold."

Čerstvě zveřejněná ochutnávka "Anoana" je monumentálním kusem hudby, v němž se na pozadí temného dunění spíše jen tušených bubnů a ambientních zvukových vrstev vznáší melodický ženský zpěv v prastarém jazyce. Doprovodný klip využívá unikátního vzhledu členů skupiny, které zasadil do divoké, rozervané krajiny. Druhou linií je pak poněkud roztříštěně a nechronologicky vyprávěný příběh dívky, dost možná jakési čarodějky, které z hlavy vyrůstá paroží.

Heilung na podzim vyrážejí na velké evropské turné, které má v plánu i pražskou zastávku, a to 4. listopadu do Fora Karlín. Vstupenky jsou v prodeji na webu pořádající agentury Obscure.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY