Ozzy Osbourne je zpět. V klipu k singlu "Patient Number 9" ho zavřou do blázince

25.06.2022 18:01 - Jiří V. Matýsek | foto: Epic

O tom, že veterán Ozzy Osbourne navzdory chatrnému zdraví chystá nové album, se mluví už nějakou dobu. Lákaly na něj zejména informace o tom, že kromě Zakka Wyldea zverboval celou kytarovou smetánku - Claptona, Iommiho a Jeffa Becka, další podrobnosti, zejména datum vydání, zůstávaly obestřeny tajemstvím. Spousta otazníků byla rozptýlena v pátek se zveřejněním první skladby "Patient Number 9".

Kolekce se bude jmenovat stejně, tedy "Patient Number 9", vyjde 9. září a najdeme na ní celkem třináct tracků. Kromě výše uvedených kytarových mistrů se na natáčení v roli studiových muzikantů podíleli také Duff McKagan (basák Guns N'Roses), nedávno zesnulý Taylor Hawkins (bubeník Foo Fighters), Chad Smith (bubeník Red Hot Chili Peppers) a Robert Trujillo (basák Metalliky).

Oznámení o vydání doplnila titulní skladba s videoklipem. Výrazná píseň se zvukem osmdesátkového heavy metalu a chytlavým refrénem nás bere do typicky osbourneovského šíleného světa. Snímek je pohledem do hlavy pravděpodobně neprávem hospitalizovaného pacienta v blázinci (Ozzy, jak jinak) a spojuje hodně divoké a notně crazy animované pasáže s reminiscencemi na Madmanovu minulost. Připravte se na retro stylizaci a epileptický střih.

Výsledek je překvapivě podařený a dynamický. O kytarové party se zde postaral Jeff Beck a sám Ozzy zde zní překvapivě svěže a výborné kondici.

Tracklist "Patient Number 9" je následující: Immortal, Patient Number 9, Parasite, No Escape From Now, One of Those Days, A Thousand Shades, Mr Darkness, Nothing Feels Right, Evil Shuffle, Degradation Rules, Dead and Gone, God Only Knows, Darkside Blues.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY