Čeští posluchači si hýčkají Calina, Imagine Dragons i Harryho Stylese. Nejhranější domácí píseň má Kryštof

23.06.2022 12:20 - Josef Martínek | foto: Petr Hrubeš

Rádiovému éteru opět kraluje Harry Styles s písní "As It Was", ke změně ale došlo na pozici nejhranější tuzemské skladby. Po celé jaro se z tohoto postavení těšili Miro a David Žbirkové nebo Mirai, s příchodem léta ale uspěla skupina Kryštof. Albům už podesáté kraluje Calin následován dalšími stálicemi.
Harry Styles - As It Was
© Harry Styles
RÁDIA - Harry Styles navazuje na minulé prvenství "As It Was" a získává své druhé vítězství s tímto singlem. Z českého éteru přitom stále zní teprve devět kol, vzhledem ke stálosti našich dramaturgů má tedy nejspíš před sebou ještě spoustu úspěšných týdnů. Zpěvákovi fanoušci určitě vědí, že z jeho třetí studiovky "Harry's House" už mezitím v květnu vyšla další ochutnávka "Late Night Talking", která od té doby stihla vystoupat na druhé místo v Británii nebo na čtvrtou pozici v USA.

James Young se s "Infinity" v předešlých dvou týdnech nečekaně propadl až do třetí desítky, ale tentokrát ho najdeme zpátky na stupních vítězů. Stříbrným umístěním vyrovnává song (vydaný už roku 2017, ale zpopularizovaný loni na TikToku) svůj dosud nejlepší výsledek - na dvojku dosáhl celkově potřetí, na premiérový triumf však nadále čeká.

V top trojce setrvali také Imagine Dragons, jejichž tuzemští příznivci zažívají opravdové žně - nejenže své miláčky mohli na začátku měsíce dvakrát vidět v Letňanech, navrch se už příští týden dočkají desky "Mercury - Act 2", a to ani ne rok po jedničce. Na bronzu bodující píseň "Bones" je předzvěstí této očekávané novinky

Pozici nejhranější domácí písničky přebírá "Co bude pak" od skupiny Kryštof, kterou v následujících týdnech čekají její covidem dvakrát odložené letní kempy. Singl z loňské roztančené řadovky "Halywůd" poskočil z jedenáctky na čtyřku. Nechal tak za sebou "Vedle tebe usínám" od Mirai i "Nejsi sám" Mira a Davida Žbirkových, tedy kousky, které paralelní hitparádě ryze tuzemských hitů kralovali v uplynulých týdnech a měsících.

Všechny novinky jsou tentokrát koncentrovány od sedmdesátého místa dál. Nejlépe dopadla britská hudebnice Amber Van Day, která přeje "Good Morning" právě na čísle sedmdesát. Její rumunská kolegyně Minelli, jejíž "Rampampam" loni éteru v jednu dobu dokonce kralovalo, nyní zkouší štěstí se skladbou "MMM", aktuálně třiasedmdesátou nejpřehrávanější.

Současnou českou popovou školu zastupuje Annabelle, nedávná vítězka Ceny Anděl v kategorii objev roku: ze sedmdesáté sedmé příčky hraje její "Toothbrush". O zbývající čerstvé kusy se postarali Nathan Dawe a Ella Henderson s "21 Reasons" (82.) a JC Stewart zásluhou "Scars", který začíná na devadesáté osmé řádce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Harry Styles - As It Was
  2. James Young - Infinity
  3. Imagine Dragons - Bones
  4. Kryštof - Co bude pak
  5. Mirai - Vedle tebe usínám
  6. Miro Žbirka feat. David Žbirka - Nejsi sám
  7. Tate McRae - She's All I Wanna Be
  8. Adele - Easy On Me
  9. Jelen - Někde kolem
  10. Becky Hill feat. Galantis - Run


Calin - POPSTAR
© Mike Roft Records
ALBA - Počínání Calina v albovém žebříčku je opravdu pozoruhodné. Nahrávka "POPSTAR" pobývá v pořadí čtrnáct týdnů, přičemž podesáté vítězí. Ve zbylých čtyřech případech přidal brněnský rapper a zpěvák vždy druhé nebo třetí místo. Svědčí to nejen o pokračující nadvládě rapu, ale i o mimořádné oblibě brzy pětadvacetiletého interpreta. Už jste si album pořídili v shopu musicserveru?

Jeho jednorázoví přemožitelé z uplynulých kol stále pobývají v první desítce - německým Rammstein s albem "Zeit" patří devátá příčka, chebský rapper PTK bere s "Trappin Lonely" číslo pět, Harry Styles zůstal s titulem "Harry's House" na čtyřce a zatím poslední vítězové Imagine Dragons nyní s "Mercury - Act 1" zakotvili na trojce. Připomínáme, že komplet "Mercury - Act 1 & 2" si už nyní můžete předobjednat v shopu musicserveru.

Převahu rapu stvrzují dvě novinky v top desítce. Slovenský zástupce stylu Shimmi sólově debutuje deskou "Yo" na šesté příčce. Posluchači na ní najdou největší žánrová esa této doby - hostují zde Yzomandias, Viktor Sheen, Nik Tendo nebo Smack. Osmičku si přisvojil ostravský bouřlivák Sergei Barracuda, jehož aktuální počin se jmenuje "Finesa".

Novinky z ranku zahraničního popu startují až v mnohem nižších patrech pořadí. Písničkář George Ezra dostal svou třetí řadovku "Gold Rush Kid" na padesátou devátou příčku, Camila Cabello následuje s rovněž třetím studiovým albem "Familia" dokonce až na sedmdesáté osmé řádce. Příliš dobře se nevedlo ani jihokorejskému boybandu BTS, jehož kompilace "Proof" zaujala třiaosmdesáté místo.

Top 10 - alba:
  1. Calin - POPSTAR
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Imagine Dragons - Mercury - Act 1
  4. Harry Styles - Harry's House
  5. PTK - Trappin Lonely
  6. N Shimmi - Yo
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. N Sergei Barracuda - Finesa
  9. Rammstein - Zeit
  10. Post Malone - Twelve Carat Toothache

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 24. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY