MYDY se v klipu "Let Me Be" rozdivočili a proměnili ve zvířátka volající po svobodě

23.06.2022 14:47 - Hana Bukáčková | foto: MYDY

MYDY pracují na nové desce, která by měla vyjít již na podzim. Předzvěstí je nový singl "Let Me Be", kterým, jak sám výstižný název "Nechte mě být" napovídá, volají po svobodě. Song vznikal ve spolupráci s producentem a muzikantem Matějem Belkem.

Skladba byla napsaná před několika lety, ale nyní nabyla na aktuálnosti, skupina ji tedy oděla do nového hávu. Je o svobodě, a to v jakékoliv podobě - jednat o svém těle, životě, mít odlišné názory a nebýt souzen za odlišnost. Představuje pomyslný zdvižený prostředníček všem, kteří mají touhu rozhodovat o osudech druhých, a zároveň povzbuzení pro všechny, kteří chtějí žít svůj život v pokoji. Pro zpěvačku Žofii Dařbujánovou bylo prý psaní textu o názorové omezenosti terapeutickým zážitkem.

Song doprovází originální vizuál, v němž má na sobě každý ze členů zvířecí masku. "Píseň 'Let Me Be' má výraznou náladu, o vizuál džungle si zkrátka řekla. Hlavními protagonisty jsou proto zvířata - čisté duše bez předsudků. Video začíná v ráji, kde Žofie, coby Eva, objeví poslední jablko na zmírajícím stromě. Touha po poznání neobjeveného, hříchy, ale i dělání chyb jsou lidské vlastnosti, které jsou zároveň základním předpokladem pro to, abychom se posouvali dál. Stejně tak se Žofie v klipu kousnutím do jablka posune do jiné dimenze, kde spolu všechny bytosti existují v symbióze. Nakonec se Žofie nechá zlákat, sama se stane zvířetem a v lásce se spojí s ostatními," popisuje děj klávesista Mikuláš Pejcha (YKIM Productions), který se ujal režie i kamery.

Právě jeho práce s kamerou mě baví, rybí oko či 360stupňové záběry nabízejí mnoho nezvyklých obrazů, působí hravě a neotřele. Jedná se o pěknou divočinu, a to doslova. Plusovým bodem budiž společný sladěný outfit žlutých obleků se safari košilí, která se ideálně hodí do prostředí botanické zahrady, kde se klip točil. A perlička na závěr: Přijde vám ten strom, ze kterého si Žofie bere jablko, povědomý? Měl by - svoji roli sehrál už v klipu "Blind".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY