Erasure nabídnou alternativní pohled na svou desku "The Neon"

18.06.2022 08:25 - Dan Hájek | foto: Phil Sharp

Jejich zatím poslední řadovka "The Neon" vyšla už před dvěma lety. To však neznamená, že by od té doby duo Erasure spalo. Naopak toto období přineslo povedené épéčko "Ne:EP", remixovou podobu zmíněné nahrávky a koncertní záznam z části proběhlého tour, které bohužel museli hudebníci z osobních důvodů předčasně ukončit. Nyní tuto éru uzavřou studiovkou "Day-Glo - Based on a True Story", které se dočkáme ke konci léta.

Studiovka ale nebude zcela novinkovou záležitostí. Vince Clarke během nemála covidových proluk doma procházel kompletní archiv hudebních souborů z natáčení "The Neon" a sestavil její kompletní protipól. Andy Bell pak nově nazpíval vokální party a měli bychom se dočkat i povědomých melodických partů z "The Neon". Ta se nesla převážně ve svižnějších skladbách, zatímco "Day-Glo - Based on a True Story" bude více atmosféričtější a introspektivnější. Vince totiž s těmito fragmenty experimentoval a hledal nové směry, které mu napomohly objevit alternativní podobu "The Neon".

"Day-Glo - Based on a True Story", coby devatenáctá deska Erasure, vyjde v pátek 12. srpna a přinese tuto desítku hudebních kapitol: Based on a True Story, Bop Beat, Pin-Prick, The Conman, Now, Inside Out, Harbour of My Heart, 3 Strikes and You're Out, The Shape of Things, The End. Kromě digitálních platforem bude tato kolekce fyzicky k dispozici na cédéčkách a fluorescenčně zeleném vinylu. Úvodní ukázku z "Based on a True Story" a singlovku "Fallen Angel" z "The Neon" si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY