Behemoth představují snový a symbolický klip "Off To War!"

20.06.2022 12:22 - Jiří V. Matýsek | foto: Behemoth

Pekelníci Behemoth naplánovali na 16. září očekávané studiové album "Opvs Contra Natvram" a rovněž oznámili, že čas do vydání fanouškům zkrátí vydáním tří skladeb z něj včetně doprovodných videoklipů. Písně rovněž vyjdou na limitovaných exkluzivních singlech. A první z nich, "Ov My Herculean Exile", se v počtu 222 kusů nedávno bez přípravy objevil v oficiálním obchodě kapely a zmizel během dvou hodin. Dá se předpokládat, že v případě zbývající dvojice to nebude jiné.

Druhý videoklip skupina zveřejnila před pár dny. Tentokrát padla volba na song "Off To War!". Podle frontmana formace Nergala se jedná o "jednu z jeho nejoblíbenějších písní na albu". "Ov My Herculean Exile" byla svým pojetím spíše výhružná, novinka se nese v podstatně svižnějším duchu. Kupředu ji táhne téměř punkový beat a výrazný, šťavnatý kytarový riff. A samozřejmě je tu několik zvratů, zpomalení a pak i přechod do ještě ostřejšího extrémně metalového tempa, které tvoří podklad frenetickému sólu. A mezi tím vším se vznáší zvláštně neměnné zvukové plochy, které zahušťují atmosféru.

Doprovodné video nám představuje prapodivný černobílý svět na hraně noční můry, kterým putuje dívka v kápi a s páskou přes oči. Lesem, kolem monster, horami i ohněm neomylně kráčí až tam, kde čekají tři postavy, členové Behemoth. Co znamená symbolický konec v plamenech - zda finální iniciaci a jakési odhalení tajemství -, zůstává poněkud nejasné.

Kapela se však již dříve nechala slyšet, že chystaná řadovka má zažehnout pomyslnou jiskru odporu proti svazujícímu okolnímu světu. Text, zpočátku plný pochybností, ale čím dál více sebejistější, ledacos napovídá...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY