BirdPen přiváží do Kabinetu MÚZ nové album "All Function One"

13.06.2022 09:25 - Tisková zpráva | foto: Kabinet Múz

BirdPen pokračují ve vytváření vlastního hudebního světa a 19. června přivezou do Kabinetu Múz aktuální nahrávku "All Function One". Album pracuje s tématy izolace, digitálního smutku, osamění, deepfakes a paranoie. BirdPen kombinují prvky alternativního kytarového zvuku, experimentální elektroniky a krautrocku s filmovými náladami. Electro-doom-groove-rock inspirovaný moderním životem, který ovládají média. Vidět BirdPen naživo je povinnost pro všechny fanoušky Archive. Vstupenky jsou k mání zde.

Anglická dvojice hudebníků Mike Bird a Dave Pen rozjela před více než osmi lety vedle veleúspěšných Archive kapelu další, nazvanou prozaicky BirdPen. Ta staví na zvuku kapel Radiohead, My Bloody Valentine, Wire. Soundu postaveném na psychedelických kytarách, silné basové lince, experimentální elektronice, krautrocku a filmové, uvolněné náladě. Jejich nové, šesté album nazvané "All Function One", nahrané na konci minulého roku v legendárním studiu Abbey Road, v sobě odráží změnu světa způsobenou na počátku pandemie. Album o izolaci, digitální osamělosti, dezinformacích a paranoii.

Neprošvihněte vystoupení BirdPen v obývákovém Kabinetu MÚZ, a nechte tak do sebe nasát jejich léčebné electro-doom-groove-rockové vibrace.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY