Singl "This is a Song for Miss Hedy Lamarr" uvádí avizované společné album Jeffa Becka a Johnnyho Deppa

13.06.2022 14:52 - Jiří V. Matýsek | foto: BBC

Dlouho diskutovaná společná deska kytaristy Jeffa Becka a herce a muzikanta Johnnyho Deppa konečně dostává konkrétní obrysy. Bude se jmenovat jednoduše "18" a vyjde už 15. července, jen pár dnů po pražském koncertu obou muzikantů, který je naplánovaný na 11. července do Fora Karlín. Vstupenky se pro velký zájem začaly prodávat už v pátek 10. června (původně to mělo být až dnes, tedy v pondělí) a jsou k dispozici na stránkách společnosti Ticketportal.

Oznámení o albu, jehož číselný název odkazuje k "mladistvému duchu a kreativitě, kterou oba muzikanti ve spolupráci objevili", doprovází také první ukázka. Rocková skladba "This is a Song for Miss Hedy Lamarr" je postavená na jemných, ale velmi funkčních a na první dobrou chytlavých vokálních i kytarových melodiích a je poctou herečce rakouského původu Hedy Lamarr. Pro českého čtenáře budiž zajímavostí to, že se tato dáma objevila ve filmu "Extase" režiséra Gustava Machatého z roku 1933. Snímek ve své době vyvolal značné kontroverze kvůli erotickým scénám.

Píseň doprovází jednoduché koncertní video s rozevlátým Deppem s akustickou kytarou za mikrofonem, kterého jistí stoický Beck a jeho vlastní kapela.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY