Průřez ranými Pink Floyd přiveze už za pár dnů projekt Nick Mason's Saurceful Of Secrets

09.06.2022 15:13 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Na to, že by snad Pink Floyd, respektive jejich vůdčí osobnosti David Gilmour a Roger Waters, zakopali válečnou sekeru a dali se opět dohromady pod slavnou sestavou, si asi můžeme nechat zajít chuť. Stejně tak není zrovna pravděpodobné, že by se Gilmour a bubeník Nick Mason, kteří značku Pink Floyd drží, společně vrátili na pódia. Zbývá proto už jen jedna možnost, jak se k hudbě této ikony přiblížit - vystoupení skupiny Nick Mason's Saucerful of Secrets, v níž bubnuje právě Mason a která se zaměřuje na rané psychedelické období Floydů.

A nejbližší příležitost bude už tuto neděli 12. 6. 2022 ve Foru Karlín. Koncert se uskuteční v rámci odloženého "The Echoes Tour", setlist tak slibuje vedle skladeb, které zazněly už před třemi lety, i klíčový dvacetiminutový opus, který kapela vydala v roce 1971 na svém šestém studiovém albu. Původně se mělo i druhé vystoupení (poprvé zde NMSoS hráli v roce 2019) konat v historické budově pražské Lucerny, muzikanti ale na aktuální turné berou spoustu techniky, a tak se jako vhodnější místo konání ukázal být moderní karlínský klub.

Nick Mason's Saucerful of Secrets je britská rocková formace založená v roce 2018 bubeníkem Pink Floyd Nickem Masonem a kytaristou Lee Harrisem. Na repertoáru mají písně Pink Floyd z let 1967 až 1973. Mason o vzniku projektu říká, že si chtěli připomenout období a atmosféru doprovázející první alba a koncerty této legendární skupiny. Oba hudebníky doplňují ještě kytarista Gary Kemp ze Spandau Ballet, dlouholetý spolupracovník Pink Floyd baskytarista Guy Pratt a klávesista Dom Beken.

Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketmaster.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY