Thot představují nové EP "Méandres" v podobě živé hudební performance

10.06.2022 16:28 - Jiří V. Matýsek | foto: Michael Thiel

Post-rockoví/industriální Belgičané Thot vydali 11. března EP "Méandres". Trojice skladeb, kterou napsal mastermind formace Grégoire Fray ještě předtím, než svět v roce 2020 zamrznul, je dalším krokem na klikaté hudební cestě.

Nyní tři songy - "Euphrate", "Bateleur" a "Sleep Oddity" - dostávají také vizuální podobu jako živá hudební performance. Natáčelo se v kostele v hlavním městě Bruselu. Tři zpěváci, sbor, dvoje bicí, dvě kytary, dvoje klávesy a další zvukové a vizuální lahůdky vytvářejí působivý zážitek a originální způsob, jak nové skladby poslat do světa.

"Nové písně, nová sestava, situace po pandemii covidu, mám pocit, jako bychom začínali úplně od nuly," říká Grégoire Fray. "Jedna moje část chce riskovat, protože kdo si, k čertu, stále myslí, že je něco cool na tom předstírat hraní na nástroje v hudebních videoklipech? Takže Edouard (režisér, kamarád) a já jsme přišli s tímhle nápadem, kdy má každá skladba vlastní podobu, která odráží vývoj skupiny," dodává.

Na kompletní, sedmnáct a půl minuty dlouhé video, které kombinuje živý záznam s prvky umělecké performance i hudebního klipu, se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY