Foo Fighters uspořádají Tayloru Hawkinsovi dvě koncertní pocty

09.06.2022 14:01 - Ondřej Kocáb | foto: Marie Trávníčková

Foo Fighters spolu s rodinou Taylora Hawkinse oznámili dva koncerty, jimiž vzpomenou na zesnulého bubeníka. Dvě velkolepé show se budou konat 3. září na londýnském stadionu Wembley a 27. září v Kia Forum v Los Angeles. Formace v oznámení slibuje vystoupení Hawkinsových vrstevníků a idolů, přičemž účinkující upřesní až během dalších týdnů.

Ve vzkazu od Alison Hawkins stojí: "Mé nejhlubší díky a obdiv patří celosvětové komunitě Foo Fighters a Taylorovým fanouškům široko daleko za příval lásky, který každý z vás projevil našemu milovanému Taylorovi. Vaše laskavost byla neocenitelnou útěchou pro mou rodinu a pro mě v této době nepředstavitelného smutku. Jako Taylorova manželka a jménem našich dětí vám chci vyjádřit, jak moc jste pro něj znamenali a jak byl oddaný tomu, aby vás během každého vystoupení ohromil. Taylorovi bylo ctí být součástí Foo Fighters a vážil si své vysněné role v kapele každou minutu celých pětadvaceti let s nimi. Každého člena skupiny a rozšířený tým Foo Fighters považujeme za součást rodiny."

Hawkins zemřel v březnu tohoto roku v Kolumbii, těsně před vystoupením Foo Fighters na festivalu Estereo Picnic. Věnoval se i vlastní tvorbě: v roce 2016 vydal EP "Kota" a také tři desky pod hlavičkou Taylor Hawkins and the Coattail Riders. Aktivně byl zapojen i ve formaci NHC, kterou založil spolu s kytaristou Davem Navarrem a basákem Chrisem Cheneym.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY