Robbie Williams oslaví čtvrtstoletí sólové kariéry speciálním albem a koncertem

07.06.2022 13:33 - Dan Hájek | foto: Robbie Williams

V roce 1996 vyšel první sólový singl Robbieho Williamse, jednalo se o cover songu George Michaela "Freedom". Loni to tedy bylo rovných pětadvacet let, co je tento zpěvák na své úspěšné sólové dráze (s odbočkami a návraty do domovských Take That). Kvůli covidovým prolukám toto výročí oslaví až letos - v září vydá kolekci "XXV". Nebude to však nová řadovka, ale znovu natočená selekce oblíbených tracků a pár bonusů k tomu. Aktuálně na ni láká přepracovaná verze megahitu "Angels" (k poslechu pod článkem).

O nové aranže a orchestrace se postarali Williamsovi dvorní spolupracovníci - Jules Buckley, Guy Chambers a Steve Sidwell. Smyčcové party natočil nizozemský Metropole Orkest, který se spolupodílel třeba i na výtečném živáku "Live With The Metropole Orkest", pod kterým je autorsky podepsaný SOHN. Robbie pak připomíná, že finální výběr vykrystalizoval z jeho vzpomínek a že každá z vybraných skladeb má speciální místo v jeho srdci.

Kromě aktualizovaných úprav jeho hitovek se dočkáme i čtyř nových kousků. Základní verze alba nabídne jen jeden jediný, "Lost". Rozšířená deluxe verze pak bude na druhém disku obsahovat zbývající tři, které ponesou tituly "Disco Symphony", "'More Than This" a "The World And Her Mother". Sbírka "XXV" vyjde v pátek 9. září a základní edice přinese těchto devatenáct položek: Let Me Entertain You, Come Undone, Love My Life, Millennium, The Road To Mandalay, Tripping, Bodies, Candy, Supreme, Strong, Eternity, No Regrets, She's The One, Feel, Rock DJ, Kids, Angels, Lost, Nobody Someday.

Na zmíněném bonusovém disku deluxe edice pak bude tato desítka písní: Lazy Days, Hot Fudge, Sexed Up, More Than This, Disco Symphony, Better Man, Home Thoughts From Abroad, The World And Her Mother, Into The Silence, Angels (Beethoven AI). Kromě cédéček s různobarevnými přebaly a disky (modrá, červená, růžová a zelená) si fanoušci mohou vybrat ze stejně zabarvených variant audio kazet a vinylové edice. Na 27. srpna pak Williams chystá speciální koncert v mnichovském prostoru Messe, na kterém představí své hity na jedinečné venkovní akci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY