Mirai zpytují svědomí v písni "Básně". Minimalistický klip vznikl ve vile Tugendhat

31.05.2022 07:59 - Hana Bukáčková | foto: Ondřej Kudyn

Mirai posbírali s deskou "Maneki Neko" (kterou v našem shopu seženete jak na CD, tak na vinylu) veškerá ocenění, která mohli, a od té doby jedou na plné obrátky: přidali druhý koncert k vyprodané O2 areně a jejich hity patří k nejhranějším v českém éteru. A teď přicházejí s dalším.

Song "Básně", který aktuální album otvírá, vznikl za přispění Ondřeje Fiedlera a Davida Stypky. K tomu se váže frontmanova vzpomínka: "Měl jsem to napsaný, ale nebyl jsem úplně spokojený s textem, tak jsme ho doladili s Davidem na chatě na Ostravici."

Video se natáčelo pod taktovkou Ondřeje Kudyna zčásti ve vyhlášené architektonické památce - brněnské vile Tugendhat. Minimalismus, charakteristická atmosféra a chlad vily v kombinaci s nepřítomnými pohledy modelek tak perfektně podtrhly hloubku skladby. Scény se skupinou se ale natáčely jinde. "Část, kde hraje celý band, jsme natočili v Českém Těšíně ve skladu, kde jsme měli i soustředění s kapelou. Tam to zase bylo o hře se světly. Tam bych se úplně ubytovat jako v Tugendhatu nechtěl," dodává zpěvák.

A právě tento kontrast scén, kdy se střídá civilnost a uhlazenost s jakýmsi rebelstvím a dravostí, se mi líbí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY