Druhá řadovka Teamu "Prichytený pri živote" vychází v reedici na CD a LP

25.05.2022 12:53 - Milan Menčík | foto: Opus

Nové tvorby od kapely Team se fanoušci asi hned tak nedočkají, ale náplastí mohou být reedice jejích starých, úspěšných studiovek. Eponymní debut už na LP a CD vyšel před čtyřmi lety, jeho následovník "Prichytený pri živote", kterého si můžete koupit i v našem shopu, vychází na stejných nosičích nyní. A jestli se říká, že druhá deska je mnohdy důležitější než ta první, martinská formace tohle dobře věděla - v roce 1989 přišla s nadčasovým titulem, který sice nenabídl tolik jednoznačných hitů jako předchůdce, ale ohromil komplexně silným materiálem.

Team - Prichytený pri živote
© OPUS
A i ty hity se - minimálně v podobě skladeb "Prievan v peňaženke" a "Lietam v tom tiež" - na kolekci objevují. "Druhý album musí potvrdiť úspech prvého, ináč je dlhodobá kariéra interpreta ohrozená. Skupina Team toto nepísané pravidlo šoubiznisu svojím albumom 'Prichytený pri živote' naplnila vrchovato a zaradila sa vďaka nemu ku stáliciam československej modernej populárnej hudby, čo vyvrcholilo trojnásobným víťazstvom v ankete Zlatý slávik na prelome devädesiatych rokov minulého storočia," přibližuje dobu producent desky Július Kinček.

Seznam skladeb je následující: Koľko je takých slov, Zas mi chýbaš, Ženy v čiernom, Minca vo vzduchu, Štatistika švihnutých, Lietam v tom tiež, V karaváne dní, Dieara do sveta, Ten krátky nápis, Pieseň pre nesmelých, Nech žije úspech!, Prievan v peňaženke, Jeden kabát jedna koža jedna tvár.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY