Blockhead vyráží na turné. Zahraje i v Kabinetu MÚZ

19.05.2022 18:38 - Tisková zpráva | foto: Kabinet Múz

Celosvětově známý newyorský beatmaker Blockhead opět spojí síly se spřáteleným producentem Arms And Sleepers na čtrnáct koncertů čítající evropsko-britské turné v květnu 2022. Pro oba umělce jde o první evropskou tour od začátku pandemie. Na vybraných koncertech se objeví i francouzské elektronické duo il:lo. Jako jednu ze zastávek zvolil i brněnský Kabinet MÚZ, kde se představí 25. května 2022. Vstupenky lze zakoupit zde.

Nejnovější album "Space Werewolves Will Be The End Of Us All" někdejšího člena labelu Ninja Tune vydali Future Archive Recordings v září 2021. Rozebírané a ceněné bylo kritikou mimo jiné ze strany BBC a KEXP. Následující počin podnikl Blockhead v kooperaci s Aesop Rockem, a to sice v listopadu 2021 pod názvem "Garbology" a labelem Rhymesayers. Producent, globálně považovaný za jednoho ze soudobých mistrů instrumentálního hiphopu, odprezentuje eklektický live-set doplněný vizuály a mapující jeho dvacet let trvající plodnou kariéru.

Arms And Sleepers, v Berlíně žijící rodák z Bostonu, vydává hudbu od roku 2006 a nadšením z jeho tvorby se netají NPR, Clash Magazine, The Line Of Best Fit, XLR8R, Earmilk, ani nespočet dalších. Po dobu aktivní tvorby si na své konto Arms and Sleepers připsal přes třicet vydaných počinů, 2 000 živých vystoupení a nespočet umístění v televizi a filmech. Třináctá studiová deska, kolaborativně vydaná SlyVinyl Records a DXFXWXU Collectivem, "former kingdoms" vyšla 10. května.

Francouzské elektronické duo il:lo vzniklo roku 2010 a v současné době vydává hudbu pod Batbird a Anjunadeep. Na kontě má také remixy "Emancipator" či "CloZee".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY