Viktor Sheen připomíná klipem "Sérum" půl roku starou desku

21.05.2022 09:47 - Petr Foltys | foto: Viktor Sheen

Viktor Sheen svou poslední řadovku "Příběhy a sny" vyslal do světa v polovině loňského listopadu. Nahrávka stále opanovává vrcholné pozice žebříčků, a tak ji připomíná novým videem k songu "Sérum".

Ačkoliv klip vyšel teprve 17. května, je to přesně půl roku od vydání původního tracku. Tím pádem jsou s ním posluchači již obeznámeni. Téma skladby se točí okolo rapperovy minulosti a toho, co všechno zažil. Zmiňuje některé situace ze svého života ("Tam, kde byl hlad, tam jsem byl, kde byl brat, jsem ho kryl") a vzkazuje taky něco k zamyšlení ("Máme hodně životů, ale každej z nich je film"). Pomyslným vrcholem tracku je pak chytlavý melodický refrén, který se těžko dostává z hlavy.

Melodický podkres je stejně dobře zpracovaný jako u zbytku kompletu, z něhož "Sérum" pochází. Postarali se o něj Leryk a Wylo a ve spojení se Sheenovým rap-zpěvem zní skvěle. Doplňuje totiž chytlavost textu a dohromady vytváří klidnou kompozici, která může lahodit uším nejen rapových posluchačů.

Snímek, který ke skladbě Sheen připravil, lze zařadit mezi ty propracovanější, a to zejména díky příběhu, který diváka naprosto vtáhne. Pojednává o muži, který se očividně dostal do nepříjemných dluhů. Zatímco divák může sledovat, jak se rozhodl své problémy řešit a jak dopadl, čas od času jej vystřídá rapující Sheen, se kterým se v klipu i potkává. Ruku v ruce se příběh pojí také s textem, a vzniklo tak nadprůměrné dílo, které si zaslouží zkouknout.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY