- musicserver.cz">

Volodymyr Zelenskyj: "Eurovize bude příští rok na Ukrajině"

17.05.2022 15:51 - David Věžník | foto: Eurovision Song Contest

Když o uplynulém víkendu vyhrála Eurovizi ukrajinská skupina Kalush Orchestra, přineslo to s sebou nejen radost, pocit zadostiučinění, ale i jisté obavy. Dle tradic se totiž soutěž koná na území státu, který zvítězil v ročníku předchozím. Hrozilo tak, že Ukrajina, už třetí měsíc zmítaná "speciální třídenní operací", může mít, co se týče pořádání takové akce, jisté potíže.

Že jejich domovská země vše zvládne, slíbili hned po vítězství členové kapely, nyní jejich slova potvrdil i prezident Volodymyr Zelenskyj. "Naše odvaha dojímá svět, naše hudba dobývá Evropu!" napsal v příspěvku na facebooku a dodal: "Eurovize příští rok bude na Ukrajině! Potřetí ve své historii a já věřím, že ne naposledy."

Kalush Orchestra je bočním projektem členů formace Kalush. Ve své tvorbě míchá motivy místní lidové hudby s rapem a elektronikou. V Eurovision Song Contest pětice soutěžila a vyhrála s písní "Stefania". Jen několik hodin po skončení přenosu skupina zveřejnila oficiální video ke skladbě, natočené ve zdevastované oblasti kolem měst Buča a Irpiň. Samotní muzikanti se následně vrátili do vlasti - vycestovali na základě zvláštního povolení a nyní opět brání svou zemi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY